לא רק גנץ ואשכנזי: גם הרמטכ"ל לא עודכן על ביקור נתניהו בסעודיה
לאחר שבני גנץ וגבי אשכנזי אישרו כי לא ידעו על הטיסה הסודית של רה"מ לסעודיה, כעת דווח כי גם הרמטכ"ל אביב כוכבי לא עודכן על הנסיעה - זאת למרות שהמזכיר הצבאי, תא"ל אבי בלוט, נסע יחד עם נתניהו

הרמטכ"ל אביב כוכבי לא עודכן על הטיסה הסודית של ראש הממשלה בנימין נתניהו לסעודיה אמש – כך דווח הערב (שני) בכאן 11. זאת למרות שהמזכיר הצבאי, תא"ל אבי בלוט, השתתף בנסיעה יחד עם נתניהו וראש המוסד יוסי כהן.
כזכור, הבוקר נחשף כי ראש הממשלה טס אמש לעיר ניאום בסעודיה, שם נפגש עם מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו, ועם יורש העצר מוחמד בן סלמאן. הטיסה הסודית נחשפה באתר למעקב טיסות, שזיהה טיסה של מטוס מנהלים ישראלי אשר שימש את רה"מ גם בטיסה לחתימת הסכמי אברהם.
ככל הנראה, השיחות במפגש הוסבו סביב הנושא האיראני על רקע הצהרותיו של נשיא ארה"ב הנכנס ג'ו ביידן. יש לציין כי בעבר היו כבר פגישות מסוג זה, אך הפעם נראה ששני הצדדים אינם מתאמצים בכדי להסתיר את קיום המפגש. זוהי בשורה מדינית גדולה ואיתות לממשל ביידן ולאיראן.
בהמשך דווח כי שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ, וכן שר החוץ גבי אשכנזי, לא עודכנו על יציאת המשלחת הסודית. "הדלפת הטיסה החשאית של ראש הממשלה הינה צעד חסר אחריות" טען גנץ בישיבת הסיעה שלו. "לא כך אני נוהג. מעולם לא נהגתי כך ומעולם לא אנהג כך ואני חושב שבהקשר הזה אזרחי ישראל צריכים להיות מוטרדים".
במקביל שר החוץ הסעודי פייסל בן פארחן אל סעוד הכחיש בטוויטר את קיום הפגישה עם נתניהו. לטענתו, "ראיתי דיווחים בעיתונות על פגישה כביכול בין הוד רוממתו נסיך הכתר לבין פקידים ישראלים במהלך הביקור האחרון שערך מזכיר המדינה פומפאו. פגישה כזו לא התרחשה. הפקידים היחידים שנכחו היו אמריקאים וסעודים".
גם נתניהו עצמו הכחיש את הטיסה במהלך ישיבת הסיעה של הליכוד. "לא התייחסתי לדברים כאלה במשך שנים ולא אתחיל בזה עכשיו" אמר במענה לשאלה של יו"ר הקואליציה מיקי זוהר. "במשך שנים לא חסכתי שום מאמץ כדי לחזק את ישראל ולהרחיב את מעגל השלום".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו