פסק הלכה: מותר להדביק בקורונה כדי ליצור חיסון עדר
הרב איתי אליצור קובע בפסק הלכה בספר 'מכת מדינה' כי מותר ואף רצוי שהממשלה תנקוט במדיניות המכניסה אנשים בודדים לספק של סכנה ולהדביק אותם בקורונה כדי למנוע בעתיד סכנה גדולה יותר

רגע לפני החיסונים, וכשהגל השני מכה בעוצמה באירופה, פסק הלכה חדש של מכון 'תורה ומדינה' בראשות הרב יגאל קמינצקי קובע כי המדינה צריכה להדביק במכוון את האזרחים כדי ליצור חסינות עדר.
פסק הלכה מתפרסם בספר "מכת מדינה" של המרכז המבקש לברר סוגיות הלכתיות חשובות שעולות בגלל נגיף הקורונה, בהסתכלות רחבה של המדינה ולא בהיבט הפרט.
את פסק ההלכה כתב הרב איתי אליצור (בנו של אורי אליצור ז"ל), בו הוא טוען כי מותר ואף רצוי שהממשלה תנקוט במדיניות המכניסה אנשים בודדים לספק של סכנה ולהדביק אותם בקורונה כדי למנוע בעתיד סכנה גדולה יותר. פסק זה מחדש מכיוון שעד עתה הקול ההלכתי שנשמע דבק בכל שצריך לשמור על חיי כל אדם בכל מחיר.
ראש מחלקת המחקר במרכז תורה ומדינה הרב פרופסור נריה גוטל אמר: "הסוגיה של הדבקה מכוונת מטרתה יצירת הדבקת-עדר, כמו גם סוגיות נוספות שנדונות בספר "מכת מדינה", היא סוגיה חשובה שרבים מאיתנו נפגשים איתה בפעם הראשונה. מגיפת הקורונה דרשה מאיתנו לבחון מחדש היבטים מוסריים ומעשיים, שבשיגרה מתמקדים בחיי הפרט ובשעה זו עוברים למישור הכלל – המדינה".
עוד הוסיף הרב פרופ' גוטל: "מאמרי הספר מעלים שעיון הלכתי מדוקדק עשוי להכריע הלכה שונה למדינה מאשר ליחיד. הספר מחדש שנקודת המבט של מדינה, כגוף שמופקד על כלל התושבים, צריכה לבחון את טובת הרבים, ולעתים לתעדף זאת גם על חשבון טובת היחידים. לא בכדי פותח את הספר מאמרו היסודי של הרב יעקב אריאל, שעניינו הוא: המדינה והקורונה. פרק חשוב במאמרו טוען ש"למדינה ראייה ציבורית רחבה"; ופרק נוסף תוחם זאת בשל "מעלות וחסרונות למבט הציבורי"
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו