תשכחו מהסופגניות: מתכון קל לצ'ורוס מ-5 מרכיבים
תשכחו מללוש בצק ולחכות להתפחה, כך תוכלו להכין בקלות ובמהירות סופגניות בגרסה הספרדית - צ'ורוס שהילדים יחסלו ברגע. מתכון ששווה לשמור לימי החנוכה (ולא רק)
מתכון לצ'ורוס
תשכחו מללוש בצק ולחכות להתפחה, כך תוכלו להכין בקלות ובמהירות סופגניות בגרסה הספרדית – צ'ורוס שהילדים יחסלו ברגע. מתכון ששווה לשמור לימי החנוכה (ולא רק)
מצרכים:
113 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס קמח
3 ביצים גדולות
שמן צמחי לטיגון עמוק
לציפוי: סוכר וקינמון טחון
שימו לב: אם רוצים להפוך את המתכון לפרווה, מחליפים את החמאה במרגרינה/ מחמאה
אופן ההכנה:
1.בסיר בינוני, מערבבים את החמאה עם כוס מים, סוכר ומלח. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ומנמיכים לאש קטנה.
2. מנפים את הקמח לתוך הסיר, ומערבבים במשך דקה. מסירים מהאש.
3. מעבירים את תערובת הקמח לקערת מיקסר, ומפעילים על מהירות נמוכה. בהדרגה, מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד להיטמעות מלאה
4. בעזרת כף, מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר בצורת כוכב גדול
5.מרתיחים בסיר שמן לטיגון עמוק בגובה 10-12 ס"מ, עד לנקודת רתיחה של 190 מעלות, או שזורקים פנימה מעט מהתערובת. אם נוצרות בועות, השמן מוכן לטיגון
6.מחזיקים את שק הזילוף בגובה בטוח מעל השמן הרותח, וביד השנייה אוחזים בסכין או במספריים (סטריליים כמובן). מזלפים לתוך השמן את הבלילה, וכשהבלילה באורך 8 ס"מ, חותכים ומניחים לה לנשור לתוך השמן
7. מטגנים כל צ'ורוס במשך 4 דקות, עד להזהבה עמוקה מכל הצדדים, ובאמצעות כף מחוררות מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג.
אופן ההגשה: בקערה/ צלחת מערבבים סוכר וקינמון ומגלגלים כל צ'ורוס. מומלץ להגיש חם יחד עם רוטב שוקולד לטבילה
בתאבון!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו