הלהיט של החורף: הפינוק המושלם לשבת גשומה
לקראת הסופ"ש החורפי שמחכה לנו, סידרנו לכם מתכון פשוט וטעים לשבלולי שמרים במילויים מפתיעים - שבאים מושלם לצד הקפה או התה. ללא ספק הלהיט לחורף הקרוב
מתכון לשבלולי שמרים
לקראת הסופ"ש החורפי שמחכה לנו, סידרנו לכם מתכון פשוט וטעים לשבלולי שמרים במילויים מפתיעים – שבאים מושלם לצד הקפה או התה. ללא ספק הלהיט לחורף הקרוב
מנות: כ-24 שבלולים | חלבי
מצרכים:
לבצק:
500 גרם קמח שמרים
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
1/4 כוס סוכר דמררה (סוכר חום)
75 גרם חמאה
1 ביצה טרופה
למילוי:
1 כוס ממרח לוטוס/ או שוקולד ואגוזי לוז (כמו נוטלה)
1 כוס אגוזים טחונים גס (לוז / מלך)
(רעיונות נוספים למילוי תוכלו למצוא בסוף הכתבה)
אופן ההכנה:
1. מחממים מעט את השמנת והחמאה עד שהנוזלים פושרים.
2. במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ-3 דקות לבצק רך ואחיד. עוטפים במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-שעה וחצי. מחלקים את הבצק לשניים.
3. על משטח מקומח מרדדים כל חלק קלות ליריעה מלבנית, ארוכה וצרה בעובי כחצי ס"מ. מורחים שכבה נדיבה של ממרח לוטוס/שוקולד מפזרים מעל את האגוזים ולאחר מכן מגלגלים לגליל ארוך ומהודק.
4. בעזרת סכין חדה מאוד חותכים כ-12 פרוסות עגולות ברוחב כ-2 ס"מ ומסדרים את הפרוסות בתוך תבנית שקעים או קוקוטים אישיים. חוזרים על אותה פעולה גם עם החלק השני של הבצק. מכסים ומתפיחים שוב במשך כחצי שעה.
5. אופים בתנור בחום בינוני ,180 מעלות במשך כ-20 דקות למאפים אישיים. (המאפים מתקבלים זהובים ורכים – זהירות לא לאפות יותר מדיי)
רעיונות נוספים למילוי:
-ממרח שוקולד לבן ואגוזים קצוצים
-קינמון טחון וסוכר חום
-ממרח שקדים ושברי שוקולד/מקופלת ואגוזים קצוצים
-ריבת פירות יער / משמש / תות וקוקוס טחון
שבת שלום!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו