אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

השילוב המושלם: מתכון לסלמון ותפוחי אדמה

חושבים שניסיתם להכין את הסלמון שלכם בכל דרך אפשרית? תחשבו שוב, כי סידרנו לכם כאן גרסה משודרגת לפאי רועים רק בגרסת הדגים: סלמון בשילוב תפוחי אדמה נימוח, תענוג צרוף בכל ביס

סורגים שבת: ככה עוד לא הכנתם סלמון וחבל
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפאי סלמון ותפוחי אדמה 

חושבים שניסיתם להכין את הסלמון שלכם בכל דרך אפשרית? תחשבו שוב, כי סידרנו לכם כאן גרסה משודרגת לפאי רועים רק בגרסת הדגים: סלמון בשילוב תפוחי אדמה נימוח, תענוג צרוף בכל ביס

מצרכים:

5 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות מיונז
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות/ קצוצות
500 גרם סלמון טרי (4-3 פילה סלמון)
עלי תרד טריים (לא חובה)
1/2 כוס אפונה משימורים או קפואה
תבלינים: מלח, פלפל

הוראות הכנה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.

2. מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק, מוסיפים את המיונז ומתבלים בפלפל ומלח ומערבבים. (ניתן להוסיף כף ממי הבישול על מנת שהפירה יקבל מרקם חלק יותר)

3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את השום והתרד

4. מוסיפים את הסלמון במשך כ-5 דקות, מפרקים אותו לחתיכות קטנות בעזרת מזלג, לאחר מכן מוספים את האפונה ומבשלים יחדיו במשך כ-5 דקות נוספות, ומתבלים במלח ופלפל

5. משטחים את תערובת הסלמון בתבנית פיירקס או כל תבנית אחרת המתאימה לאפייה.

6. יוצקים מעל את מחית תפוחי האדמה ומשטחים בעזרת מזלג או כף. למשקיעים: ניתן להכניס את מחית הפירה לתוך שקית זילוף עם פיה רחבה ולזלף עד לכיסוי מלא של הסלמון

7. אופים בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 20 דקות או עד להזהבה.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו