מבזקים
סרוגים

התביעה תדרוש מאסר עולם ליורה מבית הכנסת בגרמניה

הפרקליטות בגרמניה תדרוש לגזור מאסר עולם על סטפן באלייה, המחבל שביצע את פיגוע הירי מחוץ לבית הכנסת בעיר האלה ביום כיפור. לדברי התובע הראשי, המחבל "רצה לפגוע לא רק במתפללים - אלא בכל חיי היהדות במדינה"

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
ב' כסלו התשפ"א
התביעה תדרוש מאסר עולם ליורה מבית הכנסת בגרמניה
התביעה תדרוש מאסר עולם ליורה מבית הכנסת בגרמניה צילום: פיגוע הירי בבית הכנסת בגרמניה (צילום: מתוך טוויטר)

גרמניה נגד האנטישמיות: שנה לאחר אירוע הירי הקטלני שהתרחש מחוץ לבית הכנסת בעיר האלה, הפרקליטות המקומית הודיעה היום (רביעי) כי תדרוש לגזור מאסר עולם על סטפן באלייה, המחבל שביצע את הפיגוע. לפי התביעה, באלייה פעל ממניע אנטישמי מובהק כשתכנן את המתקפה וניסה לפרוץ לבית הכנסת במהלך תפילות יום כיפור.

"המתקפה על בית הכנסת הייתה אחת מהאירועים האנטישמים המזעזעים ביותר שהתרחשו במדינה מאז מלחמת העולם השנייה" אמר התובע קאי לוסה. "הנאשם פעל כדי לקדם את האידאולוגיה הגזענית והאנטישמית שלו, ותכנן פיגוע טרור שנועד לפגוע לא רק במתפללים בהאלה, אלא בכל חיי היהדות ברחבי גרמניה. במידה והיה מצליח להיכנס לבית הכנסת, חייהם של כל היהודים במדינה היו הופכים לסיוט".

אחרי הירי: גרמניה מגבירה את המאבק באנטישמיות
אחרי הירי: גרמניה מגבירה את המאבק באנטישמיותצילום: אחרי הירי: גרמניה מגבירה את המאבק באנטישמיות

כאמור, פיגוע הירי התרחש ביום כיפור תש"פ, כאשר באלייה ושניים מחבריו ניסו לפרוץ לבית הכנסת במהלך התפילה – אך נבלמו על ידי המאבטחים שהוצבו מחוץ למבנה. כתוצאה הם חזרו לרכבם והסתתרו מאחוריו, ואז פתחו באש לעבר האנשים שהלכו מחוץ לבית הכנסת. 2 בני אדם נהרגו בפיגוע ו-2 נוספים נפצעו קשות.

באלייה, שהיה מוכר כפעיל ימין קיצוני, תיעד את פיגוע הירי בשידור חי בפייסבוק. במהלך השידור הוא התבטא בגזענות כלפי יהודים, מהגרים ונשים, כשבין היתר אמר כי "היהודים הם שורש כל הרוע בגרמניה". לאחר הירי הוא ניסה להימלט מהמקום, אך נעצר על ידי כוחות המשטרה

אירוע ירי אנטישמיות גרמניה יום כיפור סטפן באלייה