מבזקים
סרוגים

הממשלה אישרה: ליצמן חוזר למשרד השיכון

כחודש וחצי אחרי שהתפטר והצהיר כי לא ישמש יותר כשר בממשלת ישראל, חברי הממשלה אישרו היום את חזרתו של יו"ר יהדות התורה יעקב ליצמן, לתפקיד שר השיכון

ב' כסלו התשפ"א
הממשלה אישרה: ליצמן חוזר למשרד השיכון

חברי הממשלה אישרו היום (רביעי) במשאל טלפוני את חזרתו של יעקב ליצמן לכהן בתפקיד שר השיכון. כבר היום יצטרף ליצמן לסדר היום של המליאה וישתתף בהצבעות.

כזכור, אחרי שהתפטר, ביקש לשמש כסגן שר ואז למנות כשר אדם חיצוני, חבר הכנסת יעקב ליצמן חוזר היום לשמש כשר השיכון, כחודש וחצי אחרי שהצהיר כי לא יכהן יותר כשר בממשלת ישראל. בהודעה לקונית שפורסמה מטעם מפלגת 'יהדות התורה' נאמר כי "בתום דיון שנערך אצל רה”מ בנימין נתניהו, סוכם על חזרתו של ח”כ יעקב ליצמן יו”ר יהדות התורה לתפקיד שר הבינוי והשיכון.

ראש ממשלה עם כיפה סרוגה? כך הגיב ליצמן. צפו
ראש ממשלה עם כיפה סרוגה? כך הגיב ליצמן. צפוצילום: ראש ממשלה עם כיפה סרוגה? כך הגיב ליצמן. צפו

לאחר הבחירות האחרונות ביקש ליצמן לעזוב את משרד הבריאות ולקבל לידיו את משרד השיכון. עם זאת, לאחר הסגר שהוטל על אזרחי ישראל בחגי תשרי, הוא טען כי מדובר בצעד מכוון נגד הציבור החרדי, הדתי והמסורתי בישראל, והחליט לפרוש מהממשלה.

בהמשך הוא היה אמור לחזור למשרד בתפקיד סגן שר, אך האדמו"ר מגור לא אישר את המהלך, ובמקומו מונה לשר סגן שר האוצר איציק כהן מש"ס, שהודיע בסוף השבוע האחרון על התפטרותו מהתפקיד.

יעקב ליצמן ממשלה משרד השיכון