הכוהנת ממורמרת: שולמית אלוני פותחת את הפה
שמעון פרס? לא פלא שסוניה עזבה אותו. אהוד ברק? מסוכן. ליברמן? גרוע ממוסליני. אריה דרעי? איש חכם. אלי ישי? עבד כי ימלוך. השב"כ? הורגים ילדים. מתנחלים וחרדים? גזענים. מרצ? הלכה פייפן. מירי רגב? מכשפה. הרב עובדיה יוסף? הוא הולך למות. שולמית אלוני משתוללת.

שולמית אלוני מי שמכונה הכוהנת הגדולה של זכויות האדם בישראל מאוד ממורמרת. בראיון שהיא מעניקה לאתר של רון מיברג, מספרת מנהיגת מרצ לשעבר כי היא מדוכאת (מתי היא הייתה שמחה?) מהמצב בישראל והיא חושבת כי אנחנו עם של שונאי זרים, חשוכים ודכאנים.
מלבד התחושה הכללית של הדיכאון, שולמית אלוני התייחסה בראיון למספר אישים בכירים בציבוריות הישראלית. על מעטים מאוד היה לה לומר כמה מילים טובות על רובם היא היא שפכה קיתונות של בוז.
על שמעון פרס אמרה אלוני כי היא איננה יכולה לסבול אותו. "פעם היו לנו יחסים טובים, אבל אחרי החנופה שלו לחרדים, אני לא יכולה לסבול אותו. אני רוצה להיות זהירה בקשר לפרס. הוא מדבר על מדע ועל 'נאנו'. קורא ספרים, מסתובב בעולם ומנהל את המדינה. אבל אין לי כוח אליו יותר. פרס עסוק בפרס. לא פלא שסוניה עזבה אותו. פעם הוא חיזר אחריה וכתב לה שירים נפלאים. עכשיו היא התעייפה ממנו. היא אישה מקסימה, חכמה וטובה. למדתי ממנה את עובדות החיים כשהיינו צעירות".
על שאלת אמירת המראיין כי בינתיים החרדים צוברים כוח והרב עובדיה יוסף מרכיב ממשלות, אמרה אלוני, תוך כדי שהיא מדליקה סיגריה, כי מנהיג ש"ס "ימות עוד מעט".
אריה דרעי, על פי אלוני, הוא "איש חכם" אבל את המנהיג הפוליטי הנוכחי של ש"ס, אלי ישי, כנראה שהיא לא מחבבת במיוחד. "אלי ישי זה הדבר הכי מגעיל שיש לנו. עבד כי ימלוך. הוא היה גורנישט. כלום. פתאום יש לו שררה, ותראה איך הוא מתערב בכל דבר.
"כל החבורה של ש"ס, הם במובן 'עבד כי ימלוך ונבל ישבע לחם'. נבל במובן עני מרוד. פתאום נעשו כולם עשירים. תראה את הבגדים שהם לובשים, הבתים שהם בונים והדירות שלהם", אמרה אלוני, תושבת כפר שמריהו.
היא מבינה את החרם אך לא מצדיקה אותו. אומרת כי השב"כ והמוסד הורגים ילדים פלסטינים חסרי ישע ובכלל אנחנו לא יותר טובים מהחמאס כי גם אנחנו טרוריסטים, צמאי דם. "מה אנחנו עשינו לבריטים? ההתנחלות והגזל התחילו לפני עליית החמאס. אנחנו מדינה גזענית. מדינת אפרטהייד, והמתנחלים הם הגזענים הגדולים ביותר. הם גזענים כלפי השמאל. והם דתיים. מה זה לעקור עצי זית? כתוב 'כי האדם הוא עץ השדה'. הם קוראים לחיילים ולשוטרים 'נאצים'. את הנשיא אובמה הם מכנים 'הכושון'. גם החרדים האלימים הם כאלה. אנחנו לא עם נפלא", התמרמרה אלוני למראיין ירמי עמיר.
אלוני מגדירה את עצמה כישראלית. יהודיה? מה זה בדיוק? היא מכחישה כל קשר. "מה זה יהודי? אני לקחתי את כל סידורי התפילה, ולא תמצא שם את העם היהודי. יש עם ישראל, ארץ ישראל, אלוהי ישראל, שמע ישראל, בת ישראל. אין דבר כזה יהודי. יהודי זה מוצר של הגלות. שהוא ההתייחסות לקבוצה אתנית דתית. לכן אנחנו אתנוקרטיה".
מערת המכפלה זה מסגד כמובן. את ההתנחלויות היא הייתה מחזירה לבעלים האדמה האותנטיים של הארץ הזאת: הפלסטינים.
חוץ מזה שהמתנחלים והחרדים הורסים את המדינה יש לאלוני מה לומר גם על עמיתיה מהשמאל. "אהוד ברק הוא שוחר שלום כמו שאני קוגלאגר", אמרה. "הוא רוצה להיות נפוליאון והוא רוצה להיות מיליונר. הוא הרוויח הרבה כסף כשהיה יועץ ביטחוני בארצות הברית. הוא היה יועץ ביטחוני, כמו שאתה יועץ. הוא הסתובב שם, נתן הרצאות ועשה כסף מהסיפור של 'אביב נעורים'. ברק הוא קילר. הוא האיש הכי מסוכן במדינה והוא צריך להסתלק וללכת הביתה".
ליברמן הוא רק יותר גרוע ממוסליני. ציפי כשלה ומרצ הלכה פייפן. אלדד יניב ושמואל הספרי לא רציניים ויהירים.
ככל הנראה היא שונאת את מירי רגב. "מירי רגב נבלה. היא הופיעה כמו באבא-יאגה, כמו מכשפה, עם השיער השחור המתנפנף שלה, והתנפלה בגסות רוח ובסגנון מכוער על חנין זועבי, שהשתתפה במשט ורצתה להביע את השקפת עולמה".
ואחרי כל זה מה עם עם ישראל? מה איתם? אולי צריך להחליף אותם שואל המראיין. אלוני משיבה: "העם לא טיפש, אבל גם לא חכם כל כך. יותר נכון, אין לו חינוך לאינפורמציה נכונה. יש בורות ושטיפות מוח".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו