מבזקים
סרוגים

סערה בעקבות נאומה של דינה זילבר: "ברוך שפטרנו"

המשנה ליועמ"ש דינה זילבר, תקפה במרומז את ראש הממשלה בנימין נתניהו, וכינתה אותו "פייק מנהיג". בימין הרוחות סוערות

גיא עזרא | חדשות סרוגים
כ"ח חשון התשפ"א
סערה בעקבות נאומה של דינה זילבר: "ברוך שפטרנו"
סערה בעקבות נאומה של דינה זילבר: "ברוך שפטרנו" צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

המערכת הפוליטית סוערת בעקבות נאומה של המשנה ליועמ"ש, דינה זילבר, שצפויה לסיים את תפקידה בחודש הבא. זילבר, ללא שנקטה בשמותיהם של ראש הממשלה בנימין נתניהו, והשר לבטחון פנים, אמיר אוחנה, מתחה עליהם בקורת חריפה.

בין היתר אמרה זילבר: "לפעמים כדי לא להודות באמת המצערת של היעדר מנהיגות, או חוסר יכולת אישית, מפעילים את הוונטילטור המפזר אשמה לכל עבר, או אומרים – 'למדינה יש בעיית משילות'. שיח המשילות הוא לפעמים מפלטו של פייק מנהיג".

סמוטריץ' לדרעי: תתעלם מדינה זילבר
סמוטריץ' לדרעי: תתעלם מדינה זילברצילום: סמוטריץ' לדרעי: תתעלם מדינה זילבר

חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' אמר: "הנאום המרשים של דינה זילבר הערב הוא ההוכחה הטובה ביותר לפוליטיזציה של מערכת המשפט הישראלית. זילבר תהיה ללא כל ספק פוליטיקאית מרשימה ותכבוש מקום של כבוד בצמרת הנהגת השמאל. אין לי בעיה עם דעותיה, יש לי בעיה קשה עם העובדה שהיא כפתה אותן בשנים האחרונות על החברה הישראלית בכסות משפטית".

חברת הכנסת מאי גולן מהליכוד אמרה: "וואו.. תיראו מופתעים! דינה זילבר יוצאת נגד רה״מ והימין. כבר לפני שנים הייתה צריכה להתפטר מתפקידה ולהתפקד למרצ. עוד פקידה שכמעט כל החלטה שקיבלה הייתה נגועה בפוליטיקה (כמובן מהצד השמאלי של המפה) ובאינטרסים זרים. ברוך שפטרנו. לא נתגעגע".

בצלאל סמוטריץ' דינה זילבר המשנה ליועמ"ש מאי גולן