מבזקים
סרוגים
"בגלל התקשורת"

טראמפ מודה: ביידן ניצח, כי הבחירות היו מכורות

בציוץ בטוויטר, הודה לראשונה דונלד טראמפ בהפסד בבחירות, אך הוסיף כי ביידן ניצח "בגלל שניהלו את ההצבעה באמצעות חברת דומיניון שבבעלות פרטית של ארגון 'שמאל רדיקלי'"

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ"ח חשון התשפ"א
טראמפ מודה: ביידן ניצח, כי הבחירות היו מכורות
טראמפ מודה: ביידן ניצח, כי הבחירות היו מכורות צילום: (צילום: שאטרסטוק)

יותר מעשרה ימים אחרי הבחירות ויממה לאחר ההכרזה הכמעט רשמית כי ביידן השיג את מספר האלקטורים הדרוש, נשיא ארה"ב היוצא, דונלד טראמפ, מודה לראשונה בהפסד בבחירות ובניצחון של ג'ו ביידן.

בהתייחס לדיווח של רשת פוקס על כך שביידן ניהל קמפיין כושל, וגם 10 ימים אחריו הוא לא מראה מנהיגות, צייץ טראמפ:

"הוא ניצח כי הבחירות היו מכורות. בגלל שלא נתנו לנציגים שלנו להשגיח או לפקח. בגלל שניהלו את ההצבעה באמצעות חברת דומיניון שבבעלות פרטית של ארגון "שמאל רדיקלי", עם מוניטין רע וציוד גרוע שלא השתמשו בה אפילו בטקסס (בה זכיתי הרבה!). ובגלל התקשורת המזויפת והדוממת, ועוד"

כמו רבים מציוציו של טראמפ, גם ציוץ זה קיבל אזהרה מטוויטר לפיו "הדיווח על זיוף הבחירות נתון למחלוקת".

הספירה הסתיימה: ביידן זכה בשתי מדינות נוספות
הספירה הסתיימה: ביידן זכה בשתי מדינות נוספותצילום: הספירה הסתיימה: ביידן זכה בשתי מדינות נוספות

אתמול פרסמנו בסרוגים, כי התקבלו התוצאות הסופיות במדינות האחרונות בהן עדיין התנהלה הספירה, ובהן ניצח ג'ו ביידן, בכך השיג ביידן 306 אלקטורים מול 232 של טראמפ, תוצאה זהה במדיוק לניצחון של טראמפ על הילארי קלינטון בבחירות 2016.

כעת מתבררות בבתי המשפט בארה"ב התלונות של מטה טראמפ נגד זיופים ואי סדרים בקלפיות, אך נראה כי גם תביעות אלה לא יגרמו למהפך בבחירות.

בחירות בארה"ב 2020 ג'ו ביידן דונלד טראמפ