אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

נשאר לכם אורז? כך תהפכו אותו למרק טעים ומנחם

נשאר לכם אורז משבת? כך תהפכו אותו בקלות למרק מחמם ומנחם. מתכון פשוט ומהיר למרק עגבניות ובזילקום שמשתלב מושלם עם האורז או כל תוספת אחרת שתרצו 

נשאר לכם אורז? כך תהפכו אותו למרק טעים ומנחם
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק עגבניות ואורז

נשאר לכם אורז משבת? כך תהפכו אותו בקלות למרק מחמם ומנחם. מתכון פשוט ומהיר למרק עגבניות ובזילקום שמשתלב מושלם עם האורז או כל תוספת אחרת שתרצו

מצרכים:
2 כוסות אורז (מבושל)
12 עגבניות בשלות/ 1 ו-1/2 פחיות שימורים של עגבניות מרוסקות
צרור בזיליקום טרי – העלים בלבד / כף גדושה בזיליקום מיובש
3 כפות שמן צמחי
8 שיני שום
4 כפות רסק עגבניות
2 ליטר מים רותחים
שמן זית
קמצוץ סוכר
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

1. מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות. פורסים לפרוסות את שיני השום.

2. מחממים שמן בסיר גדול, ומטגנים בו קלות את השום יחד עם העגבניות במשך 5 דקות.

3. קורעים גס את עלי הבזיליקום ומוסיפים לסיר (או פשוט מוסיפים בזיליקום מיובש) ומתבלים במעט סוכר, מלח ופלפל לבן ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את רסק העגבניות והמים, מערבבים ומבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.

5. בעזרת מקל בלנדר טוחנים היטב את המרק, עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש

6. רגע האיחוד: מאחדים את מרק העגבניות עם האורז ומגישים!

במקום אורז, ניתן להגיש גם עם פסטה או קרוטונים/ צנימים

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו