אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

תמיד מצליחה: מתכון לעוגת שוקולד עשירה

מי לא אוהב שוקולד ועוד עוגת שוקולד? במקום להסתבך, אין כמו ללכת על עוגה שעובדת בכל מצב. מתכון לעוגת שוקולד עשירה שתשמחו להכין שוב ושוב בגרסה חלבית או פרווה 

תמיד מצליחה: מתכון לעוגת שוקולד עשירה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת שוקולד עשירה 

מי לא אוהב שוקולד ועוד עוגת שוקולד? במקום להסתבך, אין כמו ללכת על עוגה שעובדת בכל מצב. מתכון לעוגת שוקולד עשירה שתשמחו להכין שוב ושוב בגרסה חלבית או פרווה

מצרכים:

4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 כפות קקאו
250 מ"ל שמנת צמחית / שמנת מתוקה
1 כוס קמח, מנופה
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
לגנאש:
250 גרם שוקולד
3/4 כוס שמנת מתוקה / צמחית
1 כפית תמצית וניל או 1-2 כפות רום / וויסקי / ליקר קפה

לקישוט: קוקוס טחון וערמונים קלופים ושקדים / אגוזים קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. בקערה, טורפים את הביצים, השמן והסוכר. מוסיפים את הקקאו וטורפים שוב.

2. מוסיפים את הקמח, סוכר הווניל ואבקת האפייה וממשיכים לטרוף.

3. יוצקים מחצית מכמות השמנת הצמחית / המתוקה ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 22-26 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות במשך 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

5. הכנת הגנאש: לקראת סוף האפייה, ממיסים בבן מארי או במיקרוגל במשך דקה את השוקולד. בקערה נפרדת, מחממים את השמנת במשך 60-75 שניות במיקרוגל או בסיר קטן עד שהיא מתחילה לבעבע ולהראות סימני רתיחה.

6. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד, מחכים דקה ואז מערבבים במרץ עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת חלקה וקטיפתית. מוסיפים את תמצית הווניל או הרום/וויסקי (או כל ליקר אחר שבחרתם) מערבבים היטב ונותנים לגנאש לנוח מעט כדי להתעבות ולאחד טעמים.

7. מערבבים קלות את הגנאש ויוצקים על העוגה המוכנה. נעזרים במרית סכין רחבה כדי לשטח את הגנאש על העוגה. ממתינים 30 דקות לפחות בטמפרטורת החדר, מקשטים את העוגה בקוקוס ואגוזים ורק אז פורסים ומגישים את העוגה.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו