מבזקים
סרוגים
בקיעים בליכוד?

מאתגר את נתניהו: דני דנון דורש פריימריז בליכוד

לאחר שנבחר במפתיע לראשות הליכוד העולמית על פני יו"ר הקואליציה מיקי זוהר, דני דנון פנה במכתב לרה"מ לקיים פריימריז לרשימה ולראשות הליכוד. "בחירות חופשיות אבני היסוד"

כ"ה חשון התשפ"א
מאתגר את נתניהו: דני דנון דורש פריימריז בליכוד

יו״ר הליכוד העולמי דני דנון פנה לראש הממשלה בדרישה: הורה על קיום פריימריס לראשות הליכוד ולרשימת התנועה לכנסת ״הניסיון לבטל שוב את הפריימריס בליכוד הוא ניסיון בלתי דמוקרטי, שיפגע בתנועה״

שוסטר: "אם לא יהיה תקציב נצעד בגאון לבחירות"
שוסטר: צילום: שוסטר:

דנון פנה בימים האחרונים בנושא במכתב לראש הממשלה, בו נכתב: ״אבקשך לפעול בהתאם לסמכותך ולהורות למנהלת תנועת הליכוד, להערך לקיום בחירות מקדימות לראשות הליכוד ולרשימה לכנסת, כאמור בחוקת הליכוד.

דנון ונתניהו (צילום: תומר נאמבורג/ פלאש 90)

במהלך השנתיים האחרונות, התקיימו שלוש מערכות בחירות, שבשתיים מהן הוחלט באופן חריג על ביטול הבחירות לרשימה לכנסת. בשל היותה של תנועת הליכוד תנועה דמוקרטית מפוארת, אבקשך להורות למנהלת הליכוד להיערך מבעוד מועד לקיום בחירות לראשות הליכוד ולרשימת הליכוד״.

מכתוב של דנון לראש הממשלה

דנון הוסיף ואמר כי ״הליכוד היא המפלגה הדמוקרטית הגדולה בישראל והבחירות החופשיות בליכוד, לרשימה ולראשות הליכוד הן מאבני היסוד של התנועה – ויש לשמור עליהן מכל משמר. הניסיון לבטל שוב את הפריימריס בליכוד הוא ניסיון בלתי דמוקרטי, שיפגע בתנועה. אני קורא לראש הממשלה לקיים את הפריימריס בליכוד כסדרם ולא לתת לאף אחד לפגוע בערך החשוב ביותר בליכוד – ערך הייצוגיות והדמוקרטיה״.

ביום ראשון האחרון בניגוד להסכם בין ח"כ מיקי זוהר ליעקב חגואל, לפיו האחרון ישמש יו"ר ההסתדרות הציונית וזוהר יו"ר הליכוד, דני דנון הידוע כמקורב לחגואל הציע את מועמדותו ברגע האחרון לתפקיד יו"ר הליכוד העולמי מול מיקי זוהר וזכה בתפקיד. בשעה זו ישנה עתירה של מיקי זוהר וחברי ליכוד אחרים למנוע את זכייתו של דנון. עתירה מוקדמת במהלך הבחירות במוסדות הליכוד לא החלה על הליכוד העולמי ולכן לא עצרה את הזכיה של דנון.

דנון שימש עד לפני זמן לא רב שגריר ישראל באו"ם, לפני כן שימש כשר המדע וסגן שר הביטחון, בשנת 2007 התמודד דנון מול נתניהו ומשה פייגלין בבחירות לראשות הליכוד.

בנימין נתניהו דני דנון הפריימריז בליכוד