אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

סורגים שבת: כך תכינו תבשיל בשר מפנק וטעים

כשהחורף מגיע, אין כמו לחזור לתבשילים המנחמים והמחממים של סבתא. לכבוד סופ"ש קריר, סידרנו לכם מתכון לתבשיל גולש משודרג - כך תכינו אותו שלב אחרי שלב

סורגים שבת: כך תכינו תבשיל בשר מפנק וטעים
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לגולש בשר

כשהחורף מגיע, אין כמו לחזור לתבשילים המנחמים והמחממים של סבתא. לכבוד סופ"ש קריר, סידרנו לכם מתכון לתבשיל גולש משודרג – כך תכינו אותו שלב אחרי שלב

מצרכים:

1.5 ק"ג בשר גולש, חתוך לקוביות (אפשר להשתמש בכל בשר בקר שמתאים לבישול ארוך)
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
2 גזרים גדולים קלופים פרוסים לקוביות
1 בצל קצוץ דק
1 ראש שום כתוש
1 פלפל אדום
מעט שמן זית
כוס יין אדום יבש (לא חובה)
2 גבעולי סלרי
צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
1 כף פפריקה מתוקה/חריפה לבחירתכם
1/2 כף כמון
מים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מתחילים בטיגון פרוסות הבצל, הפלפל והשום בסיר עמוק. מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים עד שהם משנים את צבעם.

2. מוסיפים אל הסיר את הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים. לאחר-מכן, מוסיפים את כוס היין היבש, המים, הפטרוזיליה ושאר התבלינים.

3. מערבבים ומבשלים על אש בינונית כשעה וחצי. הקפידו לבקר את הסיר מפעם לפעם כדי לוודא שיש בו די נוזלים.

שבת שלום!

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו