חדשות בעולם

לאחר ההפסד: טראמפ פיטר את שר ההגנה מארק אספר

שר ההגנה האמריקני מארק אספר פוטר מתפקידו - כך הודיע הערב נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בטוויטר. כריסטופר מילר, ששימש עד כה כראש המרכז למאבק בטרור, ימונה כשר החדש במקומו

טראמפ. נכשל
טראמפ. נכשל | צילום: (צילום: שאטרסטוק)

דרמה בבית הלבן: נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע הערב (שני) בטוויטר כי החליט לפטר את שר ההגנה האמריקני מארק אספר מתפקידו. במקביל הודיע כי כריסטופר מילר, ששימש עד כה כראש המרכז למאבק בטרור, ימונה לתפקיד במקום אספר.

"אני שמח להכריז כי כריסטופר מילר, שזכה להערכה רבה כראש המרכז למאבק בטרור, יתחיל לכהן באופן מיידי כשר ההגנה. אני בטוח שהוא יעשה עבודה מצויינת" כתב בטוויטר. "מארק אספר פוטר, ואני רוצה להודות לו על עבודתו".

מארק אספר החל לכהן כשר ההגנה בממשל טראמפ ביוני 2019, זאת לאחר שקודמו בתפקיד ג'יימס מאטיס פוטר גם כן על ידי הנשיא. בחודשים האחרונים נרשמה מתיחות רבה בין טראמפ לאספר, שהתנגד לדרישת הנשיא להורות לצבא האמריקני לפעול לדיכוי ההפגנות על האלימות המשטרתית שפרצו בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד. בשבוע שעבר דווח כי אספר תכנן להתפטר בעצמו מתפקידו, וכבר הכין מכתב התפטרות – אך בסופו של דבר לא הגיש אותו לטראמפ.

גנץ אספר 1
גנץ אספר 1| צילום: צילום: שמוליק עלמני

בחודש שעבר אספר נפגש עם שר הביטחון בני גנץ, וחתם על הצהרה המבטיחה את המחויבות האסטרטגית של ארה"ב לשמירה על העליונות הביטחונית של ישראל במזרח התיכון עשרות שנים קדימה. זאת על רקע החשש בישראל מפני עסקה למכירת מטוסי קרב מתקדמים לאיחוד האמירויות כחלק מהסכם הנורמליזציה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

3
3
אורנית
09.11.20

חולה נפש