ברכות מסביב לעולם: מנהיגי העולם בירכו הערב (מוצ"ש) את ג'ו ביידן על הניצחון בבחירות לנשיאות ארה"ב, שאושר הערב עם סיום ספירת הקולות בפנסילבניה. בדבריהם קראו לו להמשיך בשיתופי הפעולה הבינלאומיים של ארה"ב עם מדינותיהם.

"האמריקנים בחרו את הנשיא שלהם – ברכות לג'ו ביידן וקמאלה האריס" כתב בטוויטר נשיא צרפת עמנואל מקרון. "יש לנו הרבה דברים לעשות כדי להתגבר יחד על האתגרים של היום".

גם ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון אמר כי "ארה"ב היא בעלת הברית החשובה ביותר שלנו, ואני מצפה לעבוד יחד על סדרי העדיפויות המשותפים שלנו – החל בשינויי האקלים ועד סחר וביטחון". שר החוץ הבריטי דומיניק ראב הוסיף ואמר כי "ניצחונו של ביידן ברור כעת, אף שהליך הספירה עדיין בעיצומו. ברכות לו ולסגניתו קמאלה האריס, שזכו ביותר קולות מכל מועמד אחר בהיסטוריה האמריקנית. זה היה קרב צמוד ודונלד טראמפ נלחם עד הסוף. אני מחכה לעבוד עם הממשל החדש – הברית בין ארה"ב וברינטיה תמיד הייתה מוקד כח לטוב בעולם".

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל התקשרה לביידן וכן לסגניתו האריס וביכרה אותם על הזכיה בבחירות. "אני מצפה לשיתוף הפעולה המשותף שלנו עם הנשיא ביידן והממשל שלו" אמרה. "החברות הטרנס-אטלנטית שלנו היא בלתי ניתנת להחלפה אם נתגבר על האתגרים הגדולים של זמננו".

ראש ממשלת אוקראינה וולדימיר זלנסקי, שנגרר לתוך מערכת הבחירות האמריקנית על רקע פרשת "אוקראינה גייט" שכמעט הביאה להדחתו של טראמפ, בירך גם כן את ביידן בטוויטר. "ברכות לביידן והאריס. אוקראינה אופטימית על עתידה של השותפת האסטרטגית בין ישראל וארה"ב" אמר. "הידידות שלנו רק תלך ותגבר!".

גם במזרח התיכון בירכו את הנשיא הנבחר – כאשר נשיא מצרים עבד אל-פתח א-סיסי התקשר למי שיהיה בקרוב מקבילו האמריקני. "אנו מצפים לעבודה משותפת עם ממשל ביידן במטרה לחזק את היחסים האסטרטגיים בין שתי המדינות" אמר. לפי הדיווחים בארה"ב, בדבריו א-סיסי לא התייחס לנושא הישראלי והפלסטיני.

נשיא קנדה ג'סטין טרודו התקשר גם כן לביידן ובירך את מנהיג המדינה השכנה. "ברכות לג'ו ביידן על בחירתו כנשיא ארה"ב, ולקמאלה האריס על ההישג ההיסטורי שלה – סגנית הנשיא הראשונה" אמר. "ארה"ב וקנדה הן חברות קרובות, שותפות, ובנות ברית, והיחסים בינינו ייחודיים בזירה העולמית. אני מחכה לפעול יחד איתכם ולבנות את הקשר".

קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ: "ברכות לנשיא הנבחר של ארה"ב, ג'ו ביידן. אירופה ואמריקה חולקות ערכים משותפים, ואנו תמיד עומדים יחד כדי לשמור עליהם. מחכה לשיתוף הפעולה העתידי שלנו".