עשרות מתושבי הישובים אבני חפץ וענב חסמו הערב (מוצ"ש) את כביש 57 והפגינו בקריאה "די למצור על תושבי אבני חפץ ועינב".
בשבועות האחרונים ולאור סגירת העסקים בישראל, נכנסים לשכם וטול כרם עשרות אלפי ערביי ישראל כדי לערוך שם קניות ובילויים, ללא שמירה על כללי הקורונה. אלפי כלי רכב חוזרים על הכביש 57 הצר, ויוצרים פקקים לאורך 9 קילומטר. השבוע פנו הישובים במכתב לשר הביטחון, שרת התחבורה ושר הבריאות והתריעו על הסכנה הביטחונית, הבטיחותית והבריאותית.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"פקק זה נובע כתוצאה מעבירה על החוק. עשרות אלפי ערבים ישראלים, תושבי טירה, טייבה קלנסווה ואזור, נכנסים בסופי שבוע לשטחי הרשות הפלסטינית, למרות שמדובר בעבירה על החוק האוסר כניסה אזרחים ישראלים לשטחי A ו B. הם עורכים שם קניות ובילויים ובמוצאי שבת חוזרים חזרה, וכולם מתנקזים לכביש 57 ולמעבר תאנים.", כותבים התושבים.
"דבר זה גורם עוגמת נפש ושיבוש מרקם החיים לתושבי הישובים והאורחים בישובים אבני חפץ, ענב, שבי שומרון, ולכלל תושבי השומרון שמשתמשים בכביש זה כעורק חיים יום יומי. יש כאן גם פגיעה כלכלית בתושבים שנאלצים לעמוד שעה ואף יותר בפקק במקום נסיעה של 15 דקות, מבזבזים זמן יקר ודלק."
עוד כתבו התושבים: בגלל סגירת חנויות המסחר והפעילות הכלכלית בישראל, נוסעים ערביי ישראל לשטחי הרשות, שם הכל פתוח והם עורכים שם בילויים, קניות, מפגשים משפחתיים ועוד. רמת התחלואה ברשות הפלסטינית נמצאת במגמת עליה, וקיים חשש סביר וחמור להדבקה של אזרחי ישראל, שחוזרים לעבוד ולקנות בתוך המדינה ובכך יגדילו את שרשרות ההדבקה, ויעצימו את הפצת נגיף הקורונה.
בכביש 57 יש נתיב אחד לכל כיוון. הפקקים העצומים פוגעים בתנועה הזורמת, ונהגים רבים עוקפים פס לבן, נוסעים נגד כיוון התנועה בנתיב הנגדי, חוסמים נתיב וגורמים לסכנת תאונות חזיתיות וחס וחלילה מוות."


עדי עין-אלי יו"ר וועד הישוב אבני חפץ: "אנחנו סובלים מפקקים של 9 קילומטר בגלל שערביי ישראל נכנסים לרשות הפלסטינית ועוברים על כללי הקורונה. בישראל הכל סגור אז הם הולכים לשם ויכולים להידבק שם ולהדביק. לא סתם יש שם תחלואה גבוהה. אני קורא לשר הבריאות, שר הביטחון ולפרופסור גמזו לטפל בבעיה כי המצב ילך ויחמיר. תעצרו את זה עכשיו."
יגאל דילמוני, מנכ"ל מועצת יש"ע ותושב הישוב אבני חפץ: "יש כאן סכנה בריאותית בטיחותית וביטחונית. הסובלים העיקריים הם תושבי הישובים אבני חפץ, עינב ושבי שומרון, אבל גם אורחים ועובדים באזור. לא יתכן שמחסום ג'למה בצפון השומרון יהיה סגור אבל הם יעקפו את ההנחיות דרך המעבר והכביש כאן. צריך לתת פתרון ראוי למצב החמור הזה".
מה דעתך בנושא?
10 תגובות
3 דיונים
תחזית
יגמר כמו בדרום אפריקה. לבנים מסוגרים בחוות עם שמירה מוקפים במיליוני עניים חסרי זכויות. בסוף הלבנים בורחים ומאבדים את כל רכושם.
11:03 08.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הקוזאק הנגזל
אוי אוי אוי.. יש פקקים. מה לעשות, גם לערבים יש מכוניות וגם להם מותר לנסוע בכבישים
10:30 08.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנחל
בתגובה ל: הקוזאק הנגזל
ככה זה כשאנשים לא יודעים על מה מדברים...בצומת שליד היישוב יש אישור ל94 כלי רכב מהכפר הסמוך לנסוע, מה הבעיה? שכל טולכרם,קלנסוואה וטייבה נוסעים על הציר הקטנטן הזה. מעבר לזה, אם הכביש היה סגור פרט לאנשים עם אישורי מעבר לא היו יכולים לברוח דרך הכביש הזה מחבלים(ע"ע בריחת המחבל אחרי רציחת קים לברוגנד-יחזקאל וזיו חג'בי הי"ד בפיגוע באיזור התעשייה ברקן לפני שנתיים).
17:07 08.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משיח
המתנחלים המסכנים סובלים אנחנו סובלים מהמתנחלים
09:09 08.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנחל
בתגובה ל: משיח
אני מבין שאתה תהיה שמח אם על גבעות השומרון יישבו שלוחות של איראן ויירו טילים לגוש דן,לשרון,לירושלים?
17:08 08.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בם
אותה בעיה גם צפונית לג'נין מחסום ג'למה .. אנו כלואים במושב מגן שאול עיי אלפי רכבים של ערבי ישראל שנוסעים לקניות בגנין. פקקים מצומת יזרעאל , נהיגה מסכנת ..
07:36 08.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוישיק
המתנחבלים הפרביליגים, להם יש כביש פרטי רחב ויקר. כביש 57 הוא לא צר, הוא פשוט מרובה רמזורים. אז מה רוצים המתנחבלים? שאזרחים לא ייסעו לאן שרוצים.
05:45 08.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מני
בתגובה ל: מוישיק
הלוואי ותחתוף פיגוע אמן מנוול מחבל שמאלני
06:30 08.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
י
בתגובה ל: מוישיק
פקקים של שעות וסכנת חיים אני מאחל לך
09:39 08.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנחל
בתגובה ל: מוישיק
חתיכת בור...אף פעם לא נסעת בכביש 57, זה כביש צר ומסוכן ובחלקים נרחבים ממנו אין אורות...
17:05 08.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר