בקמפיין של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מגיבים להפסד הצורב ליריב הדמוקרטי, ג'ו ביידן, עליו הוכרז בערב (שבת) ברשת CNN, ומוסרים כי הבחירות לנשיאות רחוקות מסיומן.

החל מיום שני, מתכוונים בקמפיין טראמפ להגיש שורת תביעות משפטיות לבתי המשפט השונים ברחבי המדינות המרכיבות את ארה"ב, זאת לדבריהם בכדי להבטיח שחוקי הבחירות אכן מולאו וכי יוכרז על המנצח החוקי במרוץ לנשיאות.

מוקדם יותר, רשת CNN הכריזה על נצחונו של ביידן במירוץ לנשיאות. בתום מערכת בחירות סוערת במיוחד, המועמד הדמוקרטי גבר על יריבו, הנשיא המכהן דונלד טראמפ, כשזכה ברוב האלקטורים – אך ככל הנראה עדיין יצטרך להגן על תוצאות הבחירות בבית המשפט לפני שיוכל להיכנס לתפקידו.

ביידן הבטיח את ניצחונו לאחר שעלה ל-273 אלקטורים, זאת בזכות הניצחון במדינת פנסילבניה שהביא לו 20 אלקטורים והבטיח כי יסיים כמוביל במירוץ הארצי. בסך הכל ביידן זכה ב-17 מתוך 50 המדינות, ביניהן ניו יורק וקליפורניה הגדולות, וכן גבר על טראמפ בחלק ממדינות המפתח הקריטיות – ביניהן מישיגן, ויסקונסין ופנסילבניה.

כאמור, טראמפ אינו מכיר בתוצאות הבחירות. זמן קצר לאחר סגירת הקלפיות טראמפ כבר הכריז על ניצחון שלו בבחירות – זאת למרות שספירת הקולות עדיין לא הסתיימה באופן רשמי בחלק ממדינות המפתח.

בדבריו טען טראמפ כי מדובר ב"נסיון הונאה" הפוגע בטוהר הבחירות, והבהיר כי יפנה לבית המשפט העליון בדרישה לעצור את ספירת הקולות, אך ספירת הקולות האחרונים נמשכת גם ברגעים אלו – כאשר לטראמפ אין סיכוי לצמצם את הפער שפתח ביידן.