מבזקים
סרוגים

שופטי בג"ץ: לא תיפתח חקירת הדלפות מתיק 4000

עתירת הזוג אלוביץ' וראש הממשלה נתניהו לחקור את הדלפת חומרי החקירה מתיק 4000, נדחתה על ידי שופטי בג"ץ • השופט סולברג מתח ביקורת: "חקירה איִן, אֵין מי שנותן את הדין"

י"ח חשון התשפ"א
שופטי בג"ץ: לא תיפתח חקירת הדלפות מתיק 4000
שופטי בג"ץ: לא תיפתח חקירת הדלפות מתיק 4000 צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90

שופטי בג"ץ דחו היום (חמישי) את עתירת בני הזוג אלוביץ' וראש הממשלה נתניהו כי היועץ המשפטי לממשלה יפתח בחקירת הדלפות חומרי החקירה מתיק 4000.

מדובר בעתירה שהתמקדה בפרסום הקלטות בין הזוג אלוביץ' ועד התביעה המרכזי, אילן ישועה, במסגרת תוכנית המקור – כאשר בזמן השידור הקבצים היו בידי הפרקליטות וישועה בלבד.

לקראת נבצרות?| נתניהו לא חתם על הסדר ניגוד עניינים
לקראת נבצרות?| נתניהו לא חתם על הסדר ניגוד ענייניםצילום: לקראת נבצרות?| נתניהו לא חתם על הסדר ניגוד עניינים

נשיאת העליון, אסתר חיות, כתבה בפסק הדין כי "עבירה זו עניינה בהדלפת חומרי חקירה על ידי עובדי ציבור, ולא אחת פסקנו כי התופעה של הדלפת חומרי חקירה על ידי עובדי ציבור היא רעה חולה".

עם זאת, בשל בדיקה שביצע היועמ"ש ומעמדה שהוגשה על ידי העותרים ממנה היה ניתן ללמוד כי קיים ניסיון להשתמש בהליך בג"ץ כדי לערער את אמינותו של ישועה כעד התביעה – הוחלט לדחות את העתירה.

השופט סולברג מתח ביקורת קשה על התנהלות היועמ"ש: "מחד גיסא, רואה היועץ המשפטי לממשלה "בחומרה רבה", כלשונו, מסירת מידע האסור בגילוי; אך מאידך גיסא, חקירה איִן, אֵין מי שנותן את הדין, ורעה חולה זושל 'הדלפות' פּוֹשָׂה במקומותינו".

עם זאת, הצטרף סולברג לעמדה כי יש לדחות את העתירה: "חקירת אילן ישועה,שהוא אינו עובד מדינה, והוא, לדעת העותרים, 'החשוד המיידי', לא תוכל כנראה לבסס אישום בפלילים".

"ברם, במבט צופה פני עתיד, שׂוּמָה להתריע, שלא תהא אותה "חומרה רבה" שב"מסירת מידע האסור בגילוי", שהכּל תמימי-דעים לגביה, מס-שפתיים בלבד: צריך לעשות מעשה".

איריס אלוביץ' בג"ץ בנימין נתניהו משפט נתניהו שאול אלוביץ תיק 4000