אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

הפינוק המושלם לשבת גשומה: מתכון לעוגת תפוזים

הגשם הגיע ואין כמו נוסטלגיה איכותית בצורת עוגת תפוזים, כדי להתפנק כמו שצריך משבת של חורף. מתכון קל ופשוט לעוגה בחושה, שתעניק לכם רגעים של נחת לצד התה וגם לא מעט ויטמין C

הפינוק המושלם לשבת גשומה: מתכון לעוגת תפוזים
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת תפוזים 

הגשם הגיע ואין כמו נוסטלגיה איכותית בצורת עוגת תפוזים, כדי להתפנק כמו שצריך משבת של חורף. מתכון קל ופשוט לעוגה בחושה, שתעניק לכם רגעים של נחת לצד התה וגם לא מעט ויטמין C

מצרכים:
גרידת קליפת תפוז (מ-4 תפוזים בינוניים)
2 ו-1/4 כוסות קמח
1 תפוז סחוט
1 כף סודה לשתייה
4 ביצים גדולות
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
לקישוט:
פלחי תפוז טריים

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ / או 2 תבניות אינגליש קיק.

2. מגרדים את קליפות התפוזים וסוחטים תפוז

3. בקערה גדולה, טורפים את הביצים והמלח עם מערבל חשמלי עד לקבלת קצף בהיר, במשך כ-2 דקות. בהדרגה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבל עוד 2 דקות. מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה בהדרגה לתערובת הביצים, ומערבלים עוד דקה אחת.

4. בקערה אחרת, מערבבים את שמן, גרידת קליפות התפוזים והמיץ מהתפוז. מוסיפים כף אחת מהתערובת בכל פעם לתערובת הביצים, ומערבבים בתנועות קיפול עד לשילוב מלא.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. כשהעוגה כמעט מוכנה אפשר להניח מעליה בזהירות כמה פלחי תפוז טריים עם מעט סוכר חום מעל ולהכניס לתנור לעוד כ6-8 דקות או עד שהתפוזים מעט מתקרמלים

6. מוצאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר על רשת אפייה.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו