משרד הבריאות עדכן הערב (רביעי) כי מחצות אובחנו 461 חולי קורונה חדשים מתוך 24,210 בדיקות שבוצעו – כבכך אחוז המאומתים עומד על 2 אחוז, בדומה ל-2.1 האחוזים שנרשמו אתמול.
לפי הנתונים, מתחילת המגפה נרשמו 317,206 מקרי הידבקות בסך הכל – מתוכם 9,639 עדיין מוגדרים כחולים פעילים אל מול 304,970 מחלימים. ביממה האחרונה חלה ירידה במניין המונשמים, שעומד כעת על 159 מתוך 364 חולים קשים. מחצות נרשמו 2 חולי קורונה שמתו מסיבוכי המחלה, כשבכך מניין הקרבנות הכולל עלה ל-2,597.
מוקדם יותר היום קבינט הקורונה אישר את פתיחת חנויות הרחוב ביום ראשון הקרוב תחת מגבלות התו הסגול. שר הבריאות אדלשטיין, השרה מירב כהן והשר עמיר פרץ הצביעו נגד הפתיחה.
שר האוצר ישראל כ"ץ שנאבק לאישור המהלך אמר אמר בסיום הדיון: "אני מברך על החלטת קבינט הקורונה לאשר את פתיחת חנויות הרחוב ביום ראשון. בעלי העסקים הקטנים ניצבים בחזית המאבק הכלכלי בקורונה ושילמו מחירים גבוהים מאוד בשל ההגבלות שהוטלו ואנחנו מחוייבים לעשות הכל כדי לאפשר להם לחזור לעבודה. אני משוכנע שבעלי העסקים והעובדים בהם יקפידו על ההנחיות".
השר עמיר פרץ שהצביע נגד הפתיחה אמר לאחר ההחלטה בקבינט: ״רוב מרכזי הקניות הפתוחים בפריפריה ומשמשים עוגן לתעסוקה. הם מעסיקים עובדים מוחלשים שכבר שבועות רבים בבית. אין כל הצדקה להותירם סגורים.מבחינה בריאותית, דווקא סגירתם היא זו שמגדילה את התחלואה, שכן, מותירה עומס של אנשים על רשתות השיווק״.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים