מבזקים
סרוגים

"אכן זה אני": הסרוג שמופיע בפתיח של 'שעת נעילה'

בפתיח של הסדרה 'שעת נעילה', מופיע אדם סרוג עם נעלי בית עטוף בטלית ומחפש את היחידה שלו. אחרי 47 שנה הודה הרב אלי סדן "זה אני. עובר בין האוטובוסים לחפש את אוטובוס הצנחנים שלי"

אריה יואלי | חדשות סרוגים
י"ז חשון התשפ"א
"אכן זה אני": הסרוג שמופיע בפתיח של 'שעת נעילה'
"אכן זה אני": הסרוג שמופיע בפתיח של 'שעת נעילה' צילום: מתוך שידורי כאן 11

מי הסרוג שמופיע בפתיח הסדרה 'שעת נעילה'.

אתמול שודר בכאן 11 הפרק הרביעי בסדרה העוקבת אחרי מאורעות מלחמת יום הכיפורים בחזית רמת הגולן. בפתיח הסדרה נראים קטעי ארכיון מהמלחמה, ולקטע קצר נראה בחור ישיבה סרוג עטוף בטלית ונעול בנעלי 'קיפי' מחפש את היחידה שלו.

חתן פרס ישראל על מפעל חיים: הרב אלי סדן
חתן פרס ישראל על מפעל חיים: הרב אלי סדןצילום: חתן פרס ישראל על מפעל חיים: הרב אלי סדן

"לכל השואלים, אכן זה אני"

בהודעה שמסר לבוגרים, כתב הרב סדן: "לכל השואלים, אכן זה אני, יוהכ"פ אחרי האזעקה שתפסה אותי באמצע השתחוייה של עבודת כה"ג בבנין הישן ברחוב הרב קוק 2 מטר מאחורי הרצי"ה. יצאתי ותפסתי ג'יפ צבאי שנסע לבניני האומה כי אמרו שיש שם אוטובוסים שמגייסים למלחמה".

עוד הוסיף הרב סדן: "בצילום אני עובר בין האוטובוסים לחפש את אוטובוס הצנחנים שלי… ולא מצאתי , קצין גיוס שהיה שם אמר לי לך הביתה וחכה לקריאה…."

וכך נראה קטע הארכיון המלא, מיום הכיפורים בירושלים מיד לאחר האזעקות.

הרב אלי סדן כאן 11 שעת נעילה