חדשות

בני גנץ בהתבטאות דרמטית: "לא אהיה ראש ממשלה"

יו"ר כחול לבן בני גנץ, התייחס בישיבת הסיעה להסכם הרוטציה בינו לבין נתניהו ואמר כי הוא מבין שהוא כבר לא יהיה ראש ממשלה: "אני מבין שאת הרוטציה אני לא אקבל"

((צילום: חיים גולדברג/ סרוגים))

יו"ר כחול לבן וראש הממשלה החלופי, בני גנץ, מודה לראשונה בקולו כי הוא לא בונה על כך שנתניהו יקיים את הסכם הרוטציה עליו הם חתמו, וכי הוא מבין שהוא לא יהיה ראש ממשלה.

על פי הדיווח של דפנה ליאל בחדשות 12, במהלך ישיבת הסיעה אמר גנץ לחברי מפלגתו כי הוא ישאר בממשלה רק אם היא תתחיל לתפקד. על הרוטציה אמר גנץ: "אני מבין שאת הרוטציה אני לא אקבל, אני לא אאמין לנתניהו גם יום לפני הרוטציה".

WhatsApp Video 2020-10-11 at 19.35.46
WhatsApp Video 2020-10-11 at 19.35.46| צילום: בני גנץ: לא נאפשר את המשך מצב החירום

על פי הדיווח של דפנה ליאל, כחול לבן נחלקה הלילה לשני מחנות, כאשר רם שפע, מיקי חיימוביץ' ואסף זמיר, אמרו כי אין סיבה להמשיך עם הממשלה הנוכחית וכי יש ללכת לבחירות כבר עכשיו. גם גבי אשכנזי הצטרף לדעתם ואמר כי גם הוא מבין שגנץ לא יהיה ראש ממשלה ולכן צריך לפרק עכשיו את הקואליציה.

את קו הפייסני שדוגל בהמשך כהונת הממשלה תוך כדי מזעור נזקים, הובילו השרים טרופר, ינקלביץ' ותמנו שטה. לטענתם, האלטרנטיבה – ממשלת נתניהו בנט – הרבה יותר גרועה מהמצב הנוכחי. השרה עומר ינקלביץ הבהירה כי "ללכת עכשיו לבחירות זו התאבדות".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

151 תגובות
67
ליכדניק
02.11.20

מפחדים מבחירות לכן לא ירצו לפרק הממשלה גם הוזר לא מוכן להפסיד הכסא

הצטרפו אלינו