שוב תקלה טכנית במסוק בו טס הרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי.
דובר צה"ל מוסר כי לפני זמן קצר נחת מסוק ״ינשוף״ (בלקהוק), בו טס הרמטכ״ל, בבסיס במרכז הארץ בעקבות חיווי לתקלה טכנית קלה במנוע.
לא היו נפגעים ולא נגרם נזק באירוע. בצה"ל אומרים כי האירוע ייבדק. המסוק נחת בבסיס אחר של צה"ל והרמטכ"ל המשיך את דרכו באופן רכוב.
לפני ארבעה חודשים, אירעה תקלה חמורה יותר במהלך טיסה שגרתית של מסוק הרמטכ"ל, כשאחד ממנועי המסוק הפסיק לפעול בזמן טיסה.
הטייסים טעו ולא פעלו על פי הנהלים וכיבו את המנוע היחיד שעבד. מסוק הינשוף החל לשקוע עד לגובה נמוך של מאה רגל – 30 מטרים מהקרקע. הטייסים הבינו שטעו והפעילו את המנוע ובכך הביאו לייצובו, אך המשיכו לטעות, ובמקום לנחות מיד המשיכו בטיסה לבסיס תל נוף עם מנוע פועל אחד.
מדובר צה"ל נמסר אז: "בשבוע שעבר, מסוק 'ינשוף' נחת בבסיס במרכז הארץ עקב תקלה טכנית. המסוק, שביצע טיסת תובלה בה טס הרמטכ״ל, נחת בשלום בבסיס ובמקומו הוזנק מסוק אחר שביצע את המשימה במלואה".
"מדובר בתקלת טכנית במנוע שתופעלה ע"י אנשי הצוות. הפעולות המיידיות של הצוות איפשרו את תפעול התקלה בבטחה ובשום שלב לא הייתה סכנה לנוסעים. האירוע מתוחקר".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים