פנחס ולרשטיין על יגאל עמיר: ימח שמו וזכרו
מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, פנחס ולרשטיין, אומר כי אסור היה לאפשר לעמיר להמשיך את זרעו ולהביא ילד לעולם: "רוצח ראש ממשלה דינו אחד - להימחק מההסטוריה"

מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, פנחס ולרשטיין, אומר כי דינו של יגאל עמיר, רוצח ראש הממשלה, יצחק רבין ז"ל, הוא מוות. בראיון ל'כאן רשת ב', אמר ולרשטיין כי "מי שפוגע במנהיג בישראל דינו להימחק מההיסטוריה".
ולרשטיין הוסיף ואמר כי "רצח מנהיג בארצנו הוא מעשה בלתי נתפס בשיבת ציון, פשע המאיים עלינו יותר מחיזבאללה. ולרשטיין הוסיף כי אסור היה לאפשר לעמיר להמשיך את זרעו ולהביא ילד לעולם.
עוד אמר ולרשטיין כי "השסע בעם גדול מאוד ואסור לטאטא את הנושא מתחת לשולחן. צריך לחפש אחד את השני, לעבור מהשכל אל הרגש ולמצוא את המאחד, לא לחכות למנהיגים".
מוקדם יותר השבוע כתב ולרשטיין בפייסבוק: "25 שנים לרצח ראש הממשלה, יצחק רבין. היחס לרוצח ראש הממשלה חייב להבנות מיחסינו למדינת ישראל ומוסדותיה. כאדם הרואה בשיבת ציון ובהקמת הבית הלאומי בארץ ישראל, היא מדינת ישראל. תהליך גאולי המתממש בדורות אלו. משמעות הדבר כי כל הפוגע באושיות הנהגת המדינה, אין לו זכות קיום.
על כן, ללא קשר לעמדות פוליטיות, רוצח ראש הממשלה, דינו מוות. כציוני, דתי לאומי, הרואה בהקמת מדינת ישראל ומוסדותיה, תהליך של שיבת ציון בחזון הנביאים, לכן יש למדינת ישראל, מעמד המחייב התייחסות של קדושה למוסדותיה, וזאת למרות כל חסרונות של מוסדות המדינה, המחייבים תיקון, כבג"צ או בשומרי הסף בפרקליטות ובתקשורת ובוודאי גם במערכת השלטונית, שכמובן מחובותינו לפעול ולתקן את החסרונות. ואפילו כך יש למדינת ישראל ערך דתי, לא פחות ואולי אף יותר, ממלכת החשמונאים שעל הקמתה וקיומה 'יתר על מאתיים שנה' אנו חוגגים את חג החנוכה".
בשלב הזה כתב ולרשטיין: "פועל יוצא מכך, שרוצח ראש ממשלה דינו אחד: 'יימח שמו וזכרו'. בעבר התייחס הרב עמיחי גורדין לביטוי הזה שלי על רוצחו של ראש הממשלה יצחק רבין. "בפעם הראשונה שמעתי את הביטוי ' יימח שמו וזכרו' מוסב על רוצח ראש הממשלה נרתעתי. הדובר היה פנחס ולרשטיין. ישנו יהודי אחד שלא נמנעו חכמים מלהשתמש בכינוי זה כלפיו והוא מייסד הדת הנוצרית, אף על פי שמייסדה האמיתי של הנצרות היה אחד ותלמידיו, בגלל שזרע פורענות כה חמור יצא ממנו כינו אותו בכינוי הנורא ההוא. מי שגורם לאיום כה חמור על כנסת ישראל – יצא מכלל ישראל. מעשהו של רוצח ראש הממשלה לא פחות חמור ממעשיו של מייסד הנצרות. האיום החמור ביותר על קיומה שלמדינת ישראל הוא מלחמת אחים".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו