סורגים שבת: כך תכינו בקלות עוף עסיסי ומתקתק - סרוגים

סורגים שבת: כך תכינו בקלות עוף עסיסי ומתקתק

מחפשים את הדרך הכי קלה להפוך את העוף של שבת לעסיסי במיוחד? קבלו מתכון קל וטעים לעוף ברוטב דביק ועסיסי בניחוח אסייתי שיגרום לכולם לעוף על העוף שלכם

חדשות סרוגים
סורגים שבת: כך תכינו בקלות עוף עסיסי ומתקתק
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוף עסיסי ברוטב אסייתי

מחפשים את הדרך הכי קלה להפוך את העוף של שבת לעסיסי במיוחד? קבלו מתכון קל וטעים לעוף ברוטב דביק ועסיסי בניחוח אסייתי שיגרום לכולם לעוף על העוף שלכם

מצרכים:
8 משולשי עוף
1/2 כוס חומץ לבן
3/4 כוס רוטב סויה
1 כף דבש
4 שיני שום, כתושות
1 כף סוכר חום
2 כפיות פלפל שחור
2 פלפלי צ'ילי פרוסים דק
להגשה: גבעולי בצל ירוק חתוכים לקוביות + שומשום

אופן ההכנה:
1. מתבלים את חלקי העוף בנדיבות משני הצדדים במלח ופלפל השחור.

2. מחממים כף שמן במחבת גדולה ומטגנים את העופות עד להשחמה טובה משני הצדדים. מוציאים לצלחת.

3. בקערה נפרדת מערבבים את החומץ, רוטב הסויה, הדבש, הסוכר, השום, הפלפל השחור, עלי והצ'ילי, יוצקים לאותה מחבת ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את חלקי העוף לרוטב המבעבע כשצד העור כלפי מעלה, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 20-30 דקות או עד שהעופות מבושלים ורכים. מסירים את המכסה, מנמיכים לאש קטנה ומאפשרים לרוטב להצטמצם. במקביל, בעזרת כף מזלפים מהרוטב על העופות.

5. כשהרוטב מסמיך והעוף מבריק מציפוי הרוטב, מכבים את האש ומעבירים לתבנית או לכל כלי שמתאים, מפזרים לקישוט את הבצל הירוק והשומשום. מומלץ להגיש חם לצד אורז לבן

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו