מבזקים
סרוגים

ליברמן בהצעת חוק: לשלב נשים ברבנות הראשית

מפלגת ישראל ביתנו תגיש מחר הצעת חוק שתכפה על הרבנות הראשית לישראל לשלב נשים ונציגים ליהדות התפוצות. על פי ההצעה יוכנסו לרבנות נציגים של הציונות הדתית, אך כאלה כבר נוכחים במועצת הרבנות

ט' חשון התשפ"א
ליברמן בהצעת חוק: לשלב נשים ברבנות הראשית
ליברמן בהצעת חוק: לשלב נשים ברבנות הראשית צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

במפלגת ישראל ביתנו הודיעו הערב (שלישי) כי יעלו מחר הצעת חוק הקוראת לשילוב נשים, רבנים מהציונות הדתית וכן ראשי ארגוני יהדות התפוצות ברבנות הראשית.

לדברי מפלגתו של ליברמן: "בשנים האחרונות אנו עדים למגמת החמרה וניתוק בייצוג הציבור הישראלי ברבנות הראשית. הרבנות הראשית בוחרת פעמים רבות למנות רבנים מתוך שיקולים פוליטיים ולא מתוך תפיסת עולם ציונית ואחריות ציבורית רחבה, דבר הפוגע באמון הציבור בה, הנמצא בימים אלו בשפל חסר תקדים".

ליברמן תוקף: "המגזר החרדי מנסה להגיע לחסינות עדר"
ליברמן תוקף: צילום: ליברמן תוקף:

"המצב האבסורדי בחוק הקיים היום הוא שהאסיפה הבוחרת נבחרת ע"י עצמה ומורכבת מרבנים אנטי ציוניים וכמובן לא זוכה לייצוג נשי ולנציגי הציונות הדתית".

עוד נאמר כי: "בזמן שמפלגת ש"ס מתפארת באמנת כבוד הדדי היא שוכחת לציין שבימים אלה היא מקדמת חוקים המדירים את התפקידים הממשלתיים בעלי השפעה במוסדות הדת בישראל מהחוק לשוויון זכויות האישה".

ח"כ אביגדור ליברמן מסר: "הצעת החוק שאנחנו נעלה מחר יכולה לשים סוף לתופעה הזו תוך שמירה על הצביון היהודי, ע"י בחירת נציגים ברבנות הראשית המייצגים את קולו של העם כולו ולא רק את השיקולים הפוליטיים של ש"ס ויהדות התורה".

אביגדור ליברמן הרבנות הראשית לישראל יהדות התפוצות שילוב נשים