חדשות

הצעת חוק: לבטל את סמכויות הנציב על דיינים

בעקבות הסערה שעוררה החלטתו של הנציב אורי שהם שקרא להעביר את הרב יצחק יוסף מתפקידו כדיין, ח"כ משה ארבל יזם תיקון לחוק נציב תלונות השופטים בו בתי הדין הדתיים יוצאו מסמכותו והן יוכפפו לנציבויות חדשות

(Marc Israel Sellem/POOL)

חברי הכנסת משה ארבל וינון אזולאי הגישו היום (שלישי) הצעה לתיקון חוק נציב תלונות הציבור על שופטים, במהלכו סמכויותיו של הנציב בעניין בתי דין דתיים, בהם יהודים, מוסלמים נוצרים ודרוזים, יופקעו מידיו.

על פי ההצעה, יוקמו נציבויות ייחודיות לתלונות הציבור לשלוש המערכות המשפטיות במדינת ישראל שפועלות לפי דין דתי: נציב תלונות הציבור על דיינים, נציב תלונות הציבור על קאדים ונציב תלונות הציבור על קאדים מד'הב.

במקביל, סמכותו של נציב תלונות הציבור על שופטים תיוחד לנושאי משרות שיפוטיות במערכת המשפט הישראלית הכללית ובתי המשפט הצבאיים.

לדברי ארבל, פיצול נציבויות התלונות תאפשר מינוי נציבים מומחים הבקיאים בדיני המערכת השיפוטית על התלונות עליה הם מופקדים, דרכי פעולתה, ציפיות המתדיינים בה וכיוצא בזה.

ארבל מדגיש כי הנציב "אינו נדרש להיות בעל כל ידע מוקדם ולו בסיסי בדיני העדות הדתיות בארץ, אינו נדרש להכיר את המסגרות השיפוטיות הדתיות או את עולמן התרבותי והערכי של העדות הדתיות המסתייעות במסגרות אלו".

"כתוצאה מכך נוצר פער ממשי בין הנציב לבין חלק ניכר מהערכאות השיפוטיות המצויות בתחום ביקורתו", אומר ארבל. "פער זה פוגע ביכולתו של הנציב למלא את תפקידו נאמנה ביחס לערכאות אלו והשופטים המשמשים בהן, ליתן חוות דעת עניינית ומתאימה לתלונות הציבור בנוגע לשופטים המשמשים בערכאות אלו ומוביל לפגיעה באמון ציבור המתדיינים ושופטי הערכאות הדתיות בנציב".

ארבל התייחס לסערה האחרונה שעוררה חלטתו האחרונה של הנציב המכהן, אורי שהם, בעניין הראשון לציון, הרב יצחק יוסף: "ניכר מדברי הנציב כי חוסר הבנתו בעבודת הרבנים הראשיים לישראל ומערכת בתי הדין הדתיים וחוסר היכרותו עם הדין הדתי מוביל לזלזול בערכאה חשובה זו ולתקלה לצאת תחת ידו".

ח"כ משה ארבל מסר: "לדיינים יהיה נציב קבילות דיין בדימוס. לקאדים דרוזי ושרעי יהיה נציב קבילות קאדי בדימוס. ולשופטים שופט בדימוס. כך יבינו את הרגישויות השונות שיש בכל ערכאה שיפוטית".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

7 תגובות
4
בני
27.10.20

כל פעם מגלים עוד עוכר ישראל גוי ולא מבין כלום חוץ ממשכורת וחרדים ורבנות,לך תישאב מים מים המלח אתה ניראה מדושן ולא מודאג,תעשה טובה לעצמך שים את המפתחות ולך הביתה,הלאה גויים

הצטרפו אלינו