חדשות

גנץ מאשים: מערכת הביטחון לא ידעה על עסקת ה-F35

שר הביטחון גנץ מאשים את נתניהו כי הסתיר את מכירת מטוסי החמקן לאמירויות: "לו היה למערכת הביטחון את המידע - היה הדבר מאפשר ניהול נכון ואחראי של התהליך"

גנץ מאשים: מערכת הביטחון לא ידעה על עסקת ה-F35
צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

שר הביטחון גנץ מאשים את נתניהו כי הסתיר ממערכת הביטחון את האישור שנתן למכירת מטוסי F-35 מתקדמים לאיחוד האמירויות.

"כשר הביטחון אני קובע שמערכת הביטחון לא ידעה ולא נחשפה למו"מ לאספקת מערכות נשק איכותיות לאיחוד האמירויות דרך ראש הממשלה", מסר הערב גנץ, המשמש גם כראש הממשלה החליפי.

"לאחר ההסכם שנחתם עם האמירויות, הנחיתי את מערכת הביטחון לנהל את השיח הביטחוני שיבטיח את יתרונה האיכותי של ישראל, תוך מעורבות אישית שלי מול הממשל האמריקאי. לו היה למערכת הביטחון את המידע – היה הדבר מאפשר ניהול נכון ואחראי של התהליך." הוסיף גנץ ביקורת מרומזת על נתניהו.

"אני גאה על פעולתנו המהירה והיסודית שהובילה להסכם שחתמתי ביום חמישי עם שר ההגנה האמריקאי שיבטיח את יתרונה האיכותי של מערכת הביטחון וצה"ל לעשרות השנים הבאות."

מלשכת ראש הממשלה נמסר: "ההבנות החדשות לא היו חלק מהסכם השלום עם איחוד האמירויות והדיון בהן החל רק לפני חודש עם ביקורו של שר הביטחון בוושינגטון, לאחר החתימה על הסכם השלום, והסתיים רק אתמול".

"לאחר בחינה מדוקדקת שהתקיימה על ידי גורמי המקצוע במשרד הביטחון הוחלט שלישראל אין התנגדות לאספקת מערכות נשק מסוימות לאיחוד האמירויות, כשהדבר מעוגן בהסכם עם ארה"ב המשדרג את יתרונה הצבאי של ישראל ומבטיח את עליונותה הצבאית במזרח התיכון בעשורים הקרובים".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

12
6
לאהבל גנץ לגלות?
25.10.20

איך אפשר לגלװת לאהבל גנץ סודות ? [=איראן] לא שכחנו שאיראן מצטטת לגנץ