חדשות

"אמרו לי, בשביל מה אתה צריך את הצרות האלה?"

חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' מתאר את מסע הדה לגיטימציה שהוא וחבריו עוברים לדבריו בעקבות התנגדותם לחוק האלימות הכלכלית במשפחה, "הטחות והכפשות שנועדו לתכלית אחת בלבד: סתימת פיות"

בצלאל סמוטריץ': לא חכמה לצעוק ולהיות חותמת גומי של המשפטנים
בצלאל סמוטריץ': לא חכמה לצעוק ולהיות חותמת גומי של המשפטנים | צילום: (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)

"הרשת סערה אתמול סביב הדיון בוועדת החוקה בחוק האלימות הכלכלית במשפחה" כתב חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' בדף הפייסבוק שלו והעלה מספר תגובות והכפשות שנשלחו אליו.

"אי אפשר באמת לקרוא לזה שיח. אוסף קלישאות, הטחות והכפשות שנועדו לתכלית אחת בלבד: סתימת פיות של כל מי שחושב אחרת מהם", טוען סמוטריץ'.

"כל מי שמעז להתנגד לחוק הזה הוא שונא נשים, רוצה לשלוט בהן, שמח שהם נפגעות מאלימות פיזית וכלכלית, חשוך, בור, בעל מכה בעצמו, או לכל הפחות מכחיש ומתעלם מהתופעה. זה בכלל לא משנה שאין חוק כזה באף מדינה נוספת בעולם!

שאף אחד לא הציג נתונים עובדתיים לגבי היקף התופעה של אלימות כלכלית, באיזה שלב המקרים האלה מתגלים, האם על רקע כל זה החוק הזה בכלל יפתור אותם ומה החלופות האחרות לכך. כל זה בכלל לא משנה. אם אתה מעז להתנגד אתה כל הרע שבעולם" טען סמוטריץ'.

VID-20201020-WA0026
VID-20201020-WA0026| צילום: צילום: דוברות הכנסת

"אתה לא רוצה שנשחיר אותך ככה? תיישר קו ותצביע איתנו. וצריך להודות בכאב, זה עובד להם לא רע.

כמה וכמה חברי כנסת אמרו לי אתמול מאחורי הקלעים שהם מבינים שזה חוק רע ומזיק אבל הם לא יכולים שלא לתמוך בו. אלה מהם שהם גם חברים שלי ורוצים בטובתי ניסו להניא אותי מלהתנגד בעצמי. 'בשביל מה אתה צריך את הצרות האלה?!' ייעצו לי. שב בשקט, אתה בכלל לא חבר בוועדת החוקה", הוא מספר.

"אתם כבר מכירים אותי. אני לא אחד ששותק מפחד. אני לומד סוגיות לעומק, מגבש עמדה ואז עומד מאחוריה ומקדם אותה בכל הכח, גם אם יש לזה מחיר.

לא באתי לפוליטיקה כדי לקבל חיבוק מהשמאל או מארגוני הנשים. לא באתי לפוליטיקה בכלל כדי לקבל חיבוק או הכרה. באתי כדי לקדם את מה שאני מאמין שטוב למדינת ישראל ולעם ישראל. והחוק הזה הוא רע למדינת ישראל ולעם ישראל. הוא חוק רע ומסוכן ערכית, חברתית ופרקטית".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

17
12
מכר ותיק
21.10.20

כל מה שסמוטריץ עשה עושה ויעשה בימי חייו הכל לתכלית אחת ויחידה מילוי תאוותו הבלתי נשלטת לכבוד ושררה