אכזבה במירוץ לחיסון: הרשויות בברזיל הודיעו הערב (רביעי) על מותו של מתנדב שקיבל חיסון לקורונה – זאת כחלק מניסוי של אוניברסיטת אוקספורד לחיסון של חברת התרופות "אסטרהזניקה".

באוניברסיטה הפדרלית של סאו-פאולו, המסייעת בתיאום השלב השלישי של הניסוי הקליני בברזיל, אישרו כי המתנדב שנפטר הוא אזרח ברזילאי – אך לא סיפקו פרטים נוספים על זהותו מעבר לכך.

עם זאת, בהמשך דווח בעיתון "או גלובו" כי המתנדב שמת כלל לא קיבל חיסון אמיתי לקורונה – אלא רק תרופת דמה (פלסיבו). לפי הדיווח, הוא השתתף בקבוצת הבקרה של הניסוי, וקיבל זריקה שאין בה כל חומר פעיל או תרופה. באוניברסיטת אוקספורד אישרו לאחר מכן כי אין כל חריגות בהליך הניסוי, שיימשך כמתוכנן בשלב השלישי שלו.

משרד הבריאות המקומי הודיע כי קיבלו חומרים הקשורים בנסיבות מותו של המתנדב, ויעקבו אחר החקירה. עוד הבהירו כי הניסוי לחיסון לא יעצר, ויימשך במקביל לחקירת הנסיבות שהובילו למותו של מקבל החיסון. כזכור, באוגוסט האחרון הניסוי של אסטרהזניקה הושהה לשבוע, זאת לאחר שנמצא כי מספר מתנדבים שקיבלו את חיסון הקורונה סבלו מתסמיני המחלה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

גנץ מציג את החיסון המקומי לקורונה (צילום: יוסי לנגטל)

בשבוע שעבר חברת התרופות האמריקנית "ג'ונסון אנד ג'ונסון" הודיעה על הפסקת הניסוי שלה לפיתוח חיסון נגד נגיף הקורונה, זאת לאחר שאחד מהמשתתפים סבל מ"מחלה בלתי מוסברת" לאחר שנטל את החיסון. בחברה לא ציינו האם מדובר בהידבקות בקורונה ולא שיתפה מידע לגבי תסמינים או תופעות לוואי.

עלינו לכבד את פרטיותו של המשתתף" אמרו בחברה. "אנו לומדים את הפרטים על מחלתו של המשתתף, וחשוב שיהיו לנו את כל העובדות לפני שנשתף מידע נוסף". לדבריהם, "התופעה שהופיעה אצל המשתתף נבדקת הן על ידי צוות בלתי תלוי והן על ידי צוות פנימי של רופאים מהחברה. בהינתן המחוייבות הגבוהה שלנו לבטיחות, לכל הניסויים הקליניים שמתבצעים על ידי החברה יש קווים מנחים. מחלות וטעויות – אפילו כאלו חמורות – הן חלק צפוי בניסוי קליני, בייחוד במחקרים גדולים".