קבינט הקורונה התכנס היום (רביעי) לדיון סוער במיוחד, על רקע המחלוקות הנרחבות סביב המשך היציאה מהסגר. במשרד הבריאות ממשיכים לעמוד על הפרדה לקפסולות בכיתות א' עד ד', למרות ששר החינוך יואב גלנט הבהיר כי הדבר לא יתאפשר לפני תחילת דצמבר בשל הזמן הנדרש להיערכות בבתי הספר. במקביל שר האוצר ישראל כץ קרא לפתוח מחדש עסקים קטנים, חנויות רחוב, מספרות ומכוני יופי כבר ביום ראשון הקרוב – למרות התנגדות משרד הבריאות.

"לצד הסיוע הנרחב שרשת הבטחון הכלכלית מעניקה לעצמאים ולבעלי העסקים, יש לאפשר להם לחזור לפעילות מלאה כדי לצמצם את הפגיעה הקשה והמתמשכת שנגרמה להם" אמר כץ. "משרד הבריאות קיבל זמן ממושך של סגר, כדי להוריד את היקף התחלואה ולאפשר את חזרת העסקים בישראל לפעילות. לאור הירידה בתחלואה זה הזמן לשמור על האיזון המתבקש בין הבריאות לכלכלה, ולהחזיר את העסקים לפעילות מלאה, תוך הקפדה על התו הסגול ועל הנחיות הבריאות".

מנגד, פרוייקטור הקורונה רוני גמזו אמר כי "כל צעד נוסף של פתיחת המשק ומערכות החינוך, בשיעור תחלואה פר נפש כזה, הוא עדיין מסוכן – כי הוא מעלה את הסיכוי שהדבר יוביל לפיזור".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום: עומר מירון, סאונד: ניר שרף / לע"מ

במשרד הבריאות תמכו בעמדתו של גמזו ואמרה כי "שר הבריאות מבקש מכל שרי הממשלה לנהוג באחריות ובממלכתיות, ובוודאי לא בפופוליזם. למען בריאות הציבור והכלכלה הישראלית, מצופה מכולם להפיק לקחים מהיציאה המהירה מהסגר הראשון, בין היתר כדי לא להגיע לסגר שלישי אשר יגרום נזק עצום לכלכלה. במקום הצהרות, חובת משרד האוצר להעניק פיצוי הולם לכל הנפגעים מהסגר ולא להסתפק בדמי כיס".

במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי "נצמצם את מספר שלבי היציאה מהסגר, כנראה שלא יהיו 9 שלבים". לדבריו, "חשוב שאנחנו וגם הציבור ידעו לומר עובדות יסוד, ישראל הייתה במקום הראשון בתחלואה באירופה, הנהגנו סגר ועכשיו רוב מדינות אירופה עברו אותנו בתחלואה. אם המצב ידרדר לא תהיה לנו ברירה אלא להטיל מגבלות".