מבזקים
סרוגים

ימינה דחו את ההצבעה על ועדת החקירה לשופטים

ב'ימינה' רוצים להביך את הליכוד ולכן דחו בשבוע את ההצעה להקמת ועדת חקירה לשופטים, ובכך יסירו את האיום של כחול לבן להצביע בעד ועדת חקירה לבדיקת פרשת הצוללות

אריה יואלי | חדשות סרוגים
ג' חשון התשפ"א
ימינה דחו את ההצבעה על ועדת החקירה לשופטים

ימינה מורידה מסדר היום את ההצבעה שהייתה אמורה להביך את הליכוד.

ח"כ איילת שקד הודיעה בצהריים כי "על רקע דיאלוג עם גורמים בליכוד, אנחנו דוחים את ועדת החקירה לבדיקת ניגודי עניינים במערכת המשפט בשבוע, על מנת לנתק אותה מסוגיית הצוללות ולנסות לגייס רוב להצעה."

ועדת חקירה לניגוד עניינים במשפט תעלה שוב להצבעה
ועדת חקירה לניגוד עניינים במשפט תעלה שוב להצבעהצילום: ועדת חקירה לניגוד עניינים במשפט תעלה שוב להצבעה

כזכור, במושב הקודם של הכנסת, העלה סמוטריץ' את ההצעה, והצליח למשוך איתו גם את חברי הליכוד שבחלקם תמכו בהצעה. ההצבעה כמעט פרקה את הקואליציה, כשכחול לבן הגיבו ב'תג מחיר' של הצבעה בעד חוק הפונדקאות והעסק כמעט התפוצץ.

רק הפחד מבחירות בזמן קורונה, והסקרים שניבאו צניחה של הליכוד וכחול לבן, הביאו את שני הצדדים להירגע ולחזור לעבוד במשותף. הצעה נוספת בסגנון של סמוטריץ' לא עבדה והיא זכתה למספר תומכים זעום.

מביכים את כחול לבן

כעת, בכנס החורף של הכנסת העלה סמוטריץ' את ההצעה מחדש, שוב בניסיון להביך את הליכוד, שיצטרך להצביע נגד כדי לשמור על הקואליציה, ולמעשה לשמר את החסינות של השופטים מביקורת. בכחול לבן איימו על הליכוד כי אם יתמכו בהצעה של סמוטריץ' הם יתמכו בהצעה להקמת ועדת חקירה בנושא הצוללות, הצעה שכבר עלתה לפני מספר שבועות ונפלה, גם בזכות קולות חברי הכנסת של ימינה.

כחול לבן נעדרו: נדחתה הקמת ועדת חקירה לצוללות
כחול לבן נעדרו: נדחתה הקמת ועדת חקירה לצוללותצילום: כחול לבן נעדרו: נדחתה הקמת ועדת חקירה לצוללות

כעת נראה כי ב'ימינה' רוצים להביך את הליכוד לבד ולכן הורידו השבוע את ההצעה מסדר היום, ויחכו שההצעה של מרצ לועדת חקירה בנושא הצוללות תיפול, כדי לקבל בשבוע הבא את מירב תשומת הלב של הליכוד והמפלגות החרדיות בשבוע הבא.

בצלאל סמוטריץ' ועדת חקירה ממלכתית ימינה פרשת הצוללות