ימינה החלה לבנות את השטח: יו״ר סיעת ימינה, חה״כ איילת שקד הגיעה לסיור בחיפה אותו התחילה בבית החולים בני ציון בהובלתו של מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אוהד הוכמן. חה״כ שקד ביקרה בחפ״ק של מחלקת הקורונה ופגשה את צוות הרופאים המסור שעובד סביב השעון.

כחלק מבניית השטח של ימינה, הגיעה לישיבת עבודה עם ראש מועצת זבולון, עמוס נצר איתו דנה על החקלאות במועצה. בהמשך התקיים מפגש פעילים במטרה לחזק את השטח וחיבור של קהלים חדשים.

חה״כ איילת שקד אמרה בסיור: ״ביקרתי היום לראשונה בבית החולים בני ציון והתרשמתי מאוד מבית החולים ומהצוות הרפואי המסור שמטפל בחולי הקורונה. ימינה החלה לבנות בכל הארץ את השטח ובימים אלה מצרפת למחוזותיה פעילים חדשים רבים שמעוניינים לקחת חלק ולחזק את המפלגה.״

שקד בסיור (צילום: מיכה בריקמן)

רוצים לראות שינוי

נוי רוזנפלד, מקריית ביאליק היה לפני עשור חבר מועצת עיר. היום הוא הצטרף לסיור של שקד, ואומר לסרוגים: "אני הולך עם איילת כבר בערך שנה". נוי חוזר בתשובה, חובש כיפה סרוגה. "אנחנו רוצים לראות את איילת ובנט בהנהגה ואנחנו הולכים לעבוד קשה", אומר נוי. לדבריו בקריות ובחיפה יש כחצי מליון מצביעים פוטנציאלים. יש כ-250 אלף אנשים בקריות ו250 אלף בחיפה, ויש סחף מאוד גדול סביב איילת ונפתלי ואנחנו עושים הכל שאיילת ונפתלי יהיו בהנהגה", אומר רוזנפלד.

הוא אומר כי "יש ציבור מסורתי גדול שרוצה ללכת איתם. אנחנו אנשים שרוצים לראות שינוי, הנהגה שהולכת לכיוון העם, שמקרבת בין החילונים לדתיים. אנחנו מדינה אחת, כולנו עם אחד. כל יהודי הוא יהלום ואפשר לעשות את זה".

נוי רוזנפלד עם ח"כ איילת שקד

רוזנפלד מדבר על פגישות ויוציאה לשטח "ורואים תוצאות. זאת עבודה. וזה נעשה לאט לאט". על התמיכה הרחבה של ימינה מכל הצדדים הוא אומר: "זה שיש להם תמיכה גם משמאל וגם מימין, זה אומר שאפשר לעשות את זה אחרת".

האכזבה מהמשבר הביא אותי לימינה

עו"ד מנחם אברהם מתגורר ברכסים וציוני דתי, הצטרף לסיור. הוא היה פעיל ליכוד במשך השנים, כיום הוא אחד מהפעילים של מפלגת ימינה. המטרה שלו הוא גיוס של יוצאי הודו בישראל כקבוצה בתוך ימינה. יוצאי הודו מורכבים מקוצ'ינים, בני ישראל, בני מנשה והבגדדים – קהילת יהודים שהיגרו מבגדד להודו.

"עד הבחירות האחרונות הייתי ליכודניק, האכזבה הגדולה מניהול המשבר הביאה אותי לחבור ליחידים שמראים יוזמה ואחריות, בנט ושקד, רציניים אמינים ובאים לעבוד עבור הציבור", אומר אברהם.

עו"ד מנחם אברהם (צילום: ג'ו אלי גירוני)

אברהם מגייס פעילים בני העדה, שלדבריו מתחברים מאוד לדרך של ימינה ומאמינים ביו"ר ימינה נפתלי בנט ובריצה שלו לראשות הממשלה. הוא אומר כי בקהילות יוצאי הודו מתחברים למסרים, למסורת ולעובדה שבנט יוצא סיירת מטכ"ל, לדבריו, רבים מהם משרתים ביחידות מובחרות והם מלח הארץ. אחת המטרות שלהם הוא להקים מרכז ליוצאי הודו ביישוב נבטים, והם רוצים שיהיה נציג משלהם בימינה.

פגישה היום עם פעילים (צילום: מיכה בריקמן)