החלטה סופית: נשות 'קולך' פורשות מפורום 'תקנה'
ארגון קולך פורש סופית מפורום תקנה. קולך: "בשל חששות לאי-תקינות ולאי-שקיפות בנושאים מרכזיים ואי-הצלחה לגשר על מחלוקות מהותיות בתחומים אלה, הוחלט שאין באפשרותנו בשלב זה להמשיך את שותפותינו בפורום". הרבנית שילת: מכבדים את ההחלטה.

ארגון הנשים קולך החליטו סופית כי הן פורשות מפורום תקנה. ההחלטה על הפרישה התקבלה בישיבה האחרונה של קולך והיא הגיעה בעקבות טענות של נציגות הארגון ל"אי שקיפות ולאי תקינות" מצד פורום תקנה.
בקולך אומרים כי ישנה הערכה רבה לחברי פורום תקנה אך למרות זאת הליקויים שנוצרו לטענתם בתוך 'תקנה' היו בעייתים ולכם הן נאלצות לפרוש. "בישיבה האחרונה של הועד המנהל של קולך הוחלט לפרוש מפורום תקנה, למרות ההערכה לחברי וחברות הפורום ואמון בנחיצותו ובפועלו החשוב. אולם בשל דרכי ההתנהלות בפורום חששות לאי-תקינות ולאי-שקיפות בנושאים מרכזיים ואי-הצלחה לגשר על מחלוקות מהותיות בתחומים אלה, הוחלט בוועד המנהל של קולך שאין באפשרותנו בשלב זה להמשיך את שותפותינו בפורום יחד עם התקווה שהדברים ישתנו ובעתיד ניתן יהיה לשוב ולשתף פעולה", נכתב בהודעה מטעם ארגון קולך.
לטענת קולך היחס של נציגי פורום תקנה לקולך היה אחת הסיבות לפרישה. "לצערנו דרך ההתנהלות של הפורום בענין הקמת העמותה, פרשת אלון, ההתנהלות השוטפת והיחס כלפי נציגותינו אינם מאפשרים לנו בשלב זה להמשיך את שותפותנו בפורום".
עם זאת, בקולך אומרים כי אם היחס ישתנה בעתיד הם יחזרו לפורום. "צר לנו על עוגמת הנפש שנגרמה למי מכם כתוצאה מתגובתנו ותדהמתנו בקשר לפרשת אלון. במידה ותהיה הדברות שתבטיח שותפות אמיתית ומכבדת יהיה מבחינתנו מקום לשקול את החלטתנו מחדש."
עם זאת, גורמים המעורבים בפרשה אמרו לסרוגים כי הסכסוך בין נציגי פורום תקנה לקולך נובע מסכסוכים אישיים בין הנציגים משני הצדדים ולאו דווקא אידיאולוגיים טהורים. בנוסף, קולך, טוענים אותם גורמים, באו עם אג'נדה מוגדרת שלא הסתדרה עם שאר נציגי פורום תקנה.
אילת וידר כהן, יו"ר הוועד המנהל של קולך, אמרה לסרוגים כי הם לא הצליחו לגשר על מחלוקות שיש בין קולך לתקנה. "לצערנו לא הצלחנו לגשר על מחלוקות מהותיות בתחומים כגון אופי תהליכי קבלת ההחלטות, שאלות הקשורות לשקיפות המידע בתוך הפורום, היצמדות לעקרונות בדבר זכויות המתלוננים והנילונים, אופי האחריות כלפי נפגעים ונפגעות ונהלים המחייבים את כל חברי וחברות הפורום באופן שיוויוני. אנו מקוות שהדברים ישתנו ובעתיד ניתן יהיה לשוב ולשתף פעולה."
יהודית שילת מפורום תקנה, אמרה לסרוגים כי "פורום תקנה מכבד את החלטת קולך."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו