מבזקים
סרוגים

שם סוף לויכוח | גפני חושף: בגלל מי ימינה באופוזיציה

חבר הכנסת משה גפני, שם סוף לשאלה מי אשם בכך שימינה נותרה מחוץ לממשלה, ומפנה אצבע מאשימה כלפי ראש הממשלה נתניהו: "נתניהו לא רצה להכניס אותם, אני לא יודע למה"

ל' תשרי התשפ"א
שם סוף לויכוח | גפני חושף: בגלל מי ימינה באופוזיציה
שם סוף לויכוח | גפני חושף: בגלל מי ימינה באופוזיציה צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

יו"ר ועדת הכספים, חבר הכנסת משה גפני, אומר כי ראש הממשלה בנימין נתניהו, לא רצה את חברי 'ימינה' – נפתלי בנט, איילת שקד ובצלאל סמוטריץ' – בממשלה שהקים, וזו הסיבה האמיתית לכך שהמפלגה נותרה באופוזיציה.

בראיון שהעניק בסוף השבוע האחרון לעיתון 'ישראל היום', סיפר גפני: "נתניהו לא רצה להכניס אותם, אני לא יודע למה. עובדה שאני ביקשתי את ועדת החוקה, ומיד קיבלתי".

גפני גילה כי "ועדת החוקה לא הייתה ברשימת הדרישות הראשונה שלנו, דרשנו את ועדת הכלכלה. נתנו את החוקה. בסדר, זה יפה מאוד".

גפני התייחס גם לאפשרות שנפתלי בנט יהיה ראש ממשלה ויהדות התורה תשב תחתיו: "לא ברור מה מצבו. היום הוא גבוה בסקרים, ואני שמח בשבילו, אבל לך תדע. גם בעבר הוא היה גבוה בסקרים, ובסוף לא עבר את אחוז החסימה. אי אפשר לבנות על הדבר הזה. צריך לעשות כל מאמץ שלא יהיו בחירות".

"היה לו נס גדול" | האחיין חושף: מה קרה למשה גפני?

גפני נשאל מתי הוא מעריך שתיערכנה בחירות, והשיב: "אני מאוד רוצה שהבחירות יהיו בזמן. מדינת ישראל לא בנויה עכשיו למערכת בחירות. צריך לעשות הכל כדי שתהיה ממשלה שיש לה רוב, ממשלה רחבה, ממשלת אחדות".

בנימין נתניהו ימינה משה גפני