מבזקים
סרוגים

דיווח: סודן הסכימה לנורמליזציה עם ישראל

כלי התקשורת בסודן דיווחו כי הממשלה הסכימה לקדם נורמליזציה ביחסים בין סודן לישראל, וצפויה להודיע על כך בימים הקרובים. לפי הדיווח, ארה"ב הציעה להסיר את סודן מרשימת המדינות התומכות בטרור בתמורה לכינון היחסים

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ז תשרי התשפ"א
דיווח: סודן הסכימה לנורמליזציה עם ישראל
דיווח: סודן הסכימה לנורמליזציה עם ישראל צילום: מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו בביקור בסודן. ארכיון (צילום: שגרירות ארה"ב)

בדרך להסכם שלום נוסף: כלי התקשורת בסודן דיווחו הערב (חמישי) כי הממשלה הסכימה לקדם נורמליזציה ביחסים עם ישראל, זאת לאחר סדרה של פגישות בנושא עם גורמים אמריקניים שפעלו לקידום המהלך.

לפי הדיווח, המתבסס על דבריהם של בכירים בממשלה, ההסכמה לנורמליזציה הגיעה לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ הציב אתמול אולטימטום בפני הממשל בחרטום, ואמר כי ארה"ב תסיר את סודן מרשימת המדינות התומכות בטרור בתמורה לנורמליזיציה עם ישראל. לטענת הבכירים, טראמפ אמר כי ההצעה תהיה תקפה רק ל-24 שעות – דבר שעודד את ראש הממשלה עבדאללה חמדוכ להסכים לכינון היחסים, במטרה להביא להסרת הסנקציות שהוטלו עליה בעקבות הוספתה לרשימת הטרור.

"הממשלה הסכימה לנורמליזציה בין סודן וישראל, ואנחנו נעדכן את ארה"ב על ההחלטה הזו בקרוב מאד" אמר הבכיר לעיתון "סודאן פוסט". "בתמורה, יש צעדים שהממשל האמריקני ייצטרך למלא, ואז נתחיל במגעים עם הממשלה בישראל".

ראש ממשלת סודן: "אין לנו מנדט לשלום עם ישראל"
ראש ממשלת סודן: צילום: ראש ממשלת סודן:

כזכור, מאז חתימת הסכם השלום בין ישראל לאיחוד האמירויות ובחריין, בארה"ב פעלו להביא להסכם דומה גם עם סודן. עם זאת, באוגוסט האחרון חמדוכ אמר למזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו כי ממשלתו אינה מוסמכת לקבל החלטות בנוגע לנורמליזציה ביחסים עם ישראל.

לדברי ראש הממשלה הסודני, "ממשלת סודן הנוכחית אינה ממשלה נבחרת, אלא ממשלת מעבר. כתוצאה הממשלה אינה מחויבת לנרמל את הקשרים עם מדינת ישראל, ואין לה מנדט לקבל החלטות בנושא". כעת נראה כי חל שינוי בעמדת הממשל בחרטום, אך בשלב הזה אין אישור רשמי למהלך בישראל או מגורמים בארה"ב.

הסכם שלום יחסים דיפלומטיים נורמליזציה סודן