מבזקים
סרוגים
היסטוריה בכנסת

לאחר דיון ממושך: אושר הסכם השלום עם האמירויות

בתום דיון שנמשך שעות ארוכות, מליאת הכנסת אישרה את הסכם השלום עם איחוד האמירויות ברוב של 80 תומכים. רק 13 חברי הרשימה המשותפת הצביעו נגד ההסכם

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ז תשרי התשפ"א
לאחר דיון ממושך: אושר הסכם השלום עם האמירויות
לאחר דיון ממושך: אושר הסכם השלום עם האמירויות צילום: (צילום: דוברות הכנסת – גדעון שרון)

לאחר דיון ארוך שנמשך משעות הבוקר, מליאת הכנסת אישרה הערב (חמישי) את הסכם השלום עם איחוד האמירויות. 80 חברי כנסת תמכו באישור ההסכם, לעומת 13 שהתנגדו לו – כולם מהרשימה המשותפת.

שגריר ארה"ב בישראל דייוויד פרידמן בירך על האישור, וציין כי "כולנו מאד מרוצים מהתגובה האוהדת ששתי המדינות העניקו לפריצת הדרך הדיפלומטית הזו". בעקבות האישור בכנסת, הממשלה תתכנס שוב ביום ראשון לאישור סופי של ההסכם.

מוקדם יותר היום ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לביקורת שנשמעה כלפי ההסכם, והצהיר כי אין בו נספחים סודיים כפי שנטען על ידי גורמים שונים. במקביל הדגיש את המעמד ההיסטורי של ההסכם, שנחתם לפני כחודש בוושינגטון.

נתניהו: אין בהסכם השלום נספחים סודיים ועלומים
נתניהו: אין בהסכם השלום נספחים סודיים ועלומיםצילום: נתניהו: אין בהסכם השלום נספחים סודיים ועלומים

"זהו יום שמעטים היו כמוהו בתולדות מדינת ישראל, יום שבו מובא הסכם שלום עם מדינה ערבית לאישור הכנסת" אמר נתניהו. "אנו מביאים הסכם שלום – אין בו מכתבי צד סודיים, אין בו נספחים עלומים. אנחנו מהדקים את יחסינו עם איחוד האמירויות, ואנחנו עושים זאת במקביל למאבק הבלתי-פוסק שלנו בקורונה".

לדבריו, "מאז ראשית ימי הציונות ידנו האחת אוחזת בנשק המגן וידנו השנייה מושטת לשלום – לכל מי שרוצה בשלום. אומרים ששלום עושים עם אויב. לא – שלום עושים עם מי שחדל להיות אויב. שלום עושים עם מי שרוצה בשלום ולא עם מי שנשאר מחויב להשמדתך".

"כל ההתפתחות הכבירה הזאת חשובה כמובן בזכות עצמה, אבל יש לה משמעות נוספת, משמעות שמשנה סדרי עולם במזרח התיכון: היא שוברת את הווטו הפלסטיני על כינון שלום עם מדינות ערב" הוסיף. "פלסטינים הוצעו הצעות נדיבות ביותר, אבל הן דחו אותן פעם אחר פעם: בהצהרת בלפור, בוועידת סן רמו, בהחלטת כ"ט בנובמבר, באינספור תכניות שלום שביקשו לפתור אחת ולתמיד את הסכסוך במזרח התיכון. אדוני היו"ר, אם נחכה להסרת הווטו הפלסטיני, נחכה עוד זמן רב".

איחוד האמירויות הסכם שלום מליאת הכנסת