הכי קלאסית: מתכון מנצח לעוגת שיש טעימה ורכה
לפעמים לא צריך ללכת רחוק בשביל עוגה טובה לשבת. מתכון לעוגת שיש קלאסית ורכה עם שדרוג, שמעניקה טעמים וניחוחות של בית - בדיוק העוגה שתשמחו למצוא ליד הקפה
מתכון לעוגת שיש קלאסית
לפעמים לא צריך ללכת רחוק בשביל עוגה טובה לשבת. מתכון לעוגת שיש קלאסית ורכה עם שדרוג, שמעניקה טעמים וניחוחות של בית – בדיוק העוגה שתשמחו למצוא ליד הקפה
מצרכים:
4 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שמן
קורט מלח
1 כוס חלב / מיץ תפוזים
1/2 כוס מים פושרים
2 ו-1/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
לתערובת השוקולד:
5 כפות גדושות ממרח נוטלה או כל ממרח שוקולד אהוב אחר
לציפוי:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. בקערת מיקסר, מקציפים את הביצים עם הסוכר, המלח והווניל – במשך 10 דקות, עד לקבלת קצף תפוח מאד.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר ושופכים בהדרגה את השמן לתערובת, תוך כדי הקצפה בזרם איטי. מוסיפים את החלב/מיץ התפוזים והמים ומערבלים לאיחוד.
4.מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים בזריזות לתערובת אחידה ללא גושים.
5. לוקחים רבע מכמות התערובת ומוסיפים לה את ממרח השוקולד, עדיף להמיס לפני את ממרח השוקולד במיקרוגל כ-30 שניות, על מנת לקבל איחוד טוב.
6. מעבירים את התערובת הבהירה לחצי מגובה התבנית, לאחר מכן מוסיפים את תערובת השוקולד ומשרבטים עם קיסם, ליצירת דוגמה
7. אופים במשך 30 דקות או עד שהעוגה מוכנה (בודקים בעזרת שיפוד / קיסם), מוצאים ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר
שבת שלום!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו