יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ יצחק פינדרוס תוקף את התנהלות השר לביטחון פנים בנושא בדיקת האלימות המשטרתית כלפי החרדים.

"יממה לאחר שהשר לביטחון פנים פעל לסיכול הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית שתבחן את התנהלות המשטרה באכיפת תקנות הקורונה, מורה השר לביטחון פנים אמיר אוחנה להקים ועדת חקירה למשטרה שתבחן את פרשת המימד החמישי", אומר פינדרוס ומוסיף: "הכל כאן פוזיציה. אם הילדים החרדים שחטפו מכות היו במקרה ביביסטים, כנראה השר אוחנה היה פועל בכל כוחו למען ועדת החקירה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ערוץ כנסת

הצעתו של ח"כ יצחק פינדרוס להקמת ועדת חקירה לאלימות המשטרה נפלה אתמול (רביעי), כאשר 34 התנגדו  מול 12 בלבד שתמכו בהקמתה. סיעת ש"ס תירצה את אי תמיכתה בהקמת הועדה בכך שבליכוד ובכחול לבן איימו כי הצבעה בעד משמעותה שבירת כלים שתגרור השלכות חמורות.

לפני ההצבעה מסרו ביהדות התורה: "אנו קוראים לכל חברי הכנסת מכל הסיעות לתמוך בהצעה. מי שיתנגד או יימנע בהצבעה כמי שתומך בהכאת ילדים".

לאחר מכן בערב, לאחר אירוע החתונה בגבעת זאב, לחצים שהפעיל השר דרעי וחברי הכנסת החרדים גרמו לראש הממשלה בנימין נתניהו לשוחח עם השר לביטחון פנים אמיר אוחנה שהתחייב לקיים בדיקה יסודית ומהירה בעניין החתונה ולדווח על תוצאותיה לציבור בהקדם.

מ״מ מפכ״ל המשטרה ביקר את ההתנהלות סביב האירוע ואמר אמש: ״שוב אנו עדים לתקיפת שוטרים שמבצעים את תפקידם כלפי מי שמפר את החוק ברגל גסה".

"לצערי במקום שישמע גינוי חריף כלפי אלו המפרים את התקנות ופוגעים בשוטרים האוכפים אותן, יש מי שבוחרים להשתלח בשוטרים ולהכפישם", אמר כהן. "אני מגבה ומחזק את ידיהם של השוטרים הפועלים למען שמירת שלום הציבור ובריאותו, ומגנה את כל מי שמנסה לפגוע בהם ובפעילותם לאכיפת החוק. אני שב וקורא לציבור כולו לגלות אחריות ולשמור על החוק״.