סורגים שבת: מתכון לקציצות עוף נימוחות ברוטב משגע - סרוגים

סורגים שבת: מתכון לקציצות עוף נימוחות ברוטב משגע

תמיד חלמתם להכין קציצות כמו שטועמים אצל הסבתות? הנה לכם מתכון פשוט לקציצות עוף נימוחות ועסיסיות ברוטב פטריות ויין לבן שיעשו לכם חשק ששבת כבר תגיע

חדשות סרוגים
סורגים שבת: מתכון לקציצות עוף נימוחות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לקציצות עוף ברוטב פטריות 

תמיד חלמתם להכין קציצות כמו שטועמים אצל הסבתות? הנה לכם מתכון פשוט לקציצות עוף נימוחות ועסיסיות ברוטב פטריות ויין לבן שיעשו לכם חשק ששבת כבר תגיע

מצרכים:
1/2 ק"ג עוף טחון
2 שיני שום, כתושות
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ
1 תפוח אדמה מגורד (מוסיף לאווריריות)
1 ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
2-3 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
7 גבעולי סלרי עם העלים
1/3 בקבוק יין לבן יבש
סלסלת פטריות
מלח ופלפל לפי הטעם
שימו לב: אפשר להחליף את היין בציר בקר/ מים + אבקת פטריות

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה. לאחר מכן מכבים את האש ומוציאים 1/2 מהכמות הבצל לכלי נפרד.

2. בקערה גדולה, מערבבים את העוף הטחון, מחצית הבצל המטוגן, השום, הפטרוזיליה, תפוח האדמה המגורד והביצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

3. בידיים רטובות מגלגלים קציצות מהעיסה ומסדרים אותם על מגש.

4. במחבת רחבה, מחממים 4-5 כפות שמן ומטגנים את הקציצות במשך 2 דקות מכל צד עד להשחמה יפה.

5. במחבת, מחממים יחד עם הבצל המטוגן את השום והסלרי. מתבלים במלח ופלפל שחור ומקפיצים יחד במשך דקה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים למשך חצי דקה נוספת

6. יוצקים למחבת את היין ומביאים לרתיחה עדינה. כשהרוטב מבעבע, מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות או עד שהקציצות מוכנות.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו