מתכון לשיפודי סלמון

כשמדברים על ארוחה אולטימטיבית לתקופה – מדברים על ארוחה קלה, בריאה ובעיקר כזו שלא צריך להשקיע בה שעות נוספות במטבח. סידרנו לכם מתכון קל לשיפודי סלמון טעימים שאפשר לתקתק ב-15 דקות בלבד!

מצרכים:

800 גרם פילה סלמון ללא עור
למרינדה:
4 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
4-3 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1/2 לימון טרי סחוט
1 כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לקישוט: פרוסות לימון טרי ועלי פטרוזיליה/ שומשום

אופן ההכנה:

1. חותכים את הסלמון לקוביות בינוניות, מיבשים מעט בנייר מגבת ומפזרים מעל מלח ופלפל.

2. בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה

3. מערבבים את קוביות הסלמון במרינדה (אם יש זמן שווה להשהות את הסלמון במרינדה למשך כ20 דקות במקרר)

3. מחממים את התנור ל-200 מעלות, במקביל מסדרים את קוביות הסלמון על השיפודים ולסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה

4. מפזרים את המרינדה הנותרת על השיפודים ומכניסים לתנור למשך  10-12 דקות ומוציאים

(במקום לאפות, ניתן גם לטגן את השיפודים על מחבת פסים חמה עם מעט שמן זית על אש בינונית-גבוהה עד להזהבה)

5. מגישים חם את השיפודים לצד פרוסות לימון ופטרוזיליה טרייה, מומלץ להגיש לצד תפוחי אדמה / אורז/ צ'יפס או כל תוספת אהובה אחרת

בתאבון!