נשיא המדינה ראובן ריבלין הגיב הבוקר (שלישי) למתקפות של חברי הכנסת נגדו אמש, זאת בעקבות נאומו בפתיחת מושב הכנסת בו קרא למנות מפכ"ל למשטרה בהקדם האפשרי. בדבריו פנה לשוטרים והבהיר כי "לא אתן לאף אחד לפגוע בהערכתי אליכם".
"שוטרים ושוטרות יקרים, ביממה האחרונה נעשה שימוש זדוני במשפט שנאמר בנאומי אמש, כאילו כוון לפגוע במשטרת ישראל" כתב ריבלין בפייסבוק. "לצערי, טירוף השקר השוטף את הרשתות החברתיות אינו יודע גבולות".
"זה מכאיב ומעציב פי כמה, כשחלק מהגורמים המחוללים אותו הם נבחרי הציבור שלנו" הוסיף ותקף. "לא אתן לאף אחד לפגוע בהערכתי אליכם ואל המסירות המופלאה שלכם. לממשלת ישראל אני קורא בשנית – מנו מפכ״ל עכשיו, ואל תשאירו את המשטרה חשופה לפגיעה ברגעים מורכבים אלו. היו ברוכים".

כזכור, אמש ריבלין הזהיר במליאת הכנסת כי "אני חש את האוויר מלא באבק שריפה, אני מרגיש את הזעם המציף את הרחובות. אולם, לא יעלה על הדעת כי ערב ערב, מפגינים מכים מפגינים. שוטרים מכים מפגינים. מפגינים זורקים אבנים על שוטרים. השבטיות הישראלית פורצת מבין הסדקים, ואצבעות מאשימות מופנות ממגזר למגזר, משבט לשבט. חידלו! אנא חידלו! זו לא הדרך".
"דומה כי איבדנו את המצפן אשר ליווה אותנו מקום המדינה עד היום. מצפן העקרונות וערכי היסוד, שאנו מחויבים לקיימם" הוסיף. "עלינו להביט קדימה. קדימה לטווח הקצר וקדימה לטווח הארוך. המגפה כאן איתנו כדי להישאר, ואיננו יכולים להתמודד איתה כשידינו קשורות מאחור. כבר יותר משנתיים שהמשטרה מתנהלת כאשר בראשה עומד ממלא מקום, הוא מקצועי, יסודי, ללא ספק השוטר מספר אחת, אך המשטרה מנהלת, ברגעים אלו ממש, את אחת המערכות המורכבות בתולדותיה. מנו מפכ"ל עכשיו!".
בתגובה לדבריו, שרת התחבורה מירי רגב תקפה את ריבלין בחריפות. "הוא בא ואומר שצריך למנות מפכ"ל, כאילו אנחנו לא יודעים. הוא יודע שאי אפשר להעביר תקציב בחודש. יש כאן משקעים של ריבלין מול נתניהו" אמרה בראיון לגלי צה"ל. "הנשיא ריבלין לא מייצג אותנו. הוא שכח מאיפה הוא בא, ולא נוח לו לפרגן לראש הממשלה"





תגובות
ריבלין ורובי הם מטונפים. נפש מפוצלת לאיש הזה רק כמה ערבושים במדינה אוהבים את המטונף רובי ריבלין מרחביה, מדושן העונג
@אללה ואכבר ונשיא בעמך לא תאור -נשיא שנבחר ברוב קולות על ידי כנסת ישראל שהיא הריבון. אבל ערב רב עמלקי כמוך לא יבין. לך תסגוד לעבודה הזרה שלך בבלפור
הנשיא דבר אחד לא הבנת למרות שהם חזרו על זה מספר פעמים את הליכוד מענין כוח וכסף כבוד אין להם ולא יהיה היה פעם הרבה כבוד בליכוד וזה לפני מיקי זוהר אמסלם רגב.אוחנה.ועוד כמה .......
חתיכת גזעת ,שרים ספרדיים מפריעים לך ?מתי תבינו שמדינת ישראל שייכת לכל העם היהודי ,ולא רק לבורגנים החזירים הלבנים.
אספרדים עוד איו אחזקים במדינה גם בצהל זה מפריאה לאשקנזים אגיזאנים מאשמול שלא יאחולים ליראות ספרדי בכנסת אשסמול זה אזבל של בן גוריון ואסמרתותה ריצפה פרס ורבין שבי גלאלם נירצחו 2000יהודים יהלדים וחיילים פרס ורבין נתנו נשק לערפת ולמחבלים הם שותפים לפשעה וברצח של 2000יהודים שמולנים בוגדים
רובי,הוא אכן נשיא של חצי העם. בתקופת משפטו הוא נוכח לדעת באיזה צד מרוחה החמאה. נכון נשיא יקר בצד שמאל ומאז אתה מלקק את החמאה המרוחה.
אנשיא ריבלין אוה אזבל של אחברה במדינה סמרתות ריבלין אמישטרה אוסא עבודה קודש ולא כמחו סמרתות של אשמול ואתיקשורת עוד קצת ריבלין איזרק מי בת אנשיא דאי אים נאשאים סבל כאלה ריבלין כול אעם ישראל ניגעלת מימחה זבל של אדם תמשיך לאחול את אלב שאלחהריבלין נהתניהו אישאר בשלטון ואתא סמרתות ריצפה ריבלין תעוף מי הת אנשיא זבל של אדם