אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מהיום דיאטה? מתכון לסלט שלא ישאיר אתכם רעבים

אחרי החגים הגיע ואיתו גם הדיאטה שדחיתם, אז במקום להיות מדוכאים נצלו את ההזדמנות להתחיל אורח חיים בריא (וטעים!). סידרנו לכם מתכון לסלט טבולה משודרג וטעים שלא ישאיר אתכם רעבים

מהיום דיאטה? מתכון לסלט שלא ישאיר אתכם רעבים
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לסלט טבולה משודרג

אחרי החגים הגיע ואיתו גם הדיאטה שדחיתם, אז במקום להיות מדוכאים נצלו את ההזדמנות להתחיל אורח חיים בריא (וטעים!). סידרנו לכם מתכון לסלט טבולה משודרג וטעים שלא ישאיר אתכם רעבים

מצרכים:
1/2 ק"ג קינואה
2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, כוסברה)
1 קופסת טונה במים / נתחי סלומון אפוי
עגבניות שרי
2 מלפפונים
5 גבעולי בצל ירוק
1/2 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים קרים
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
מלח לפי הטעם
להגשה:
1-2 כפות מיץ לימון
1-2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

1. משרים את הקינואה בקערה מלאה מים שעה – עד 8 שעות (עדיף כמה שיותר), אפשרי להחליף את הקינואה בבורגול שאותו צריך להשרות במים רותחים כרבע שעה

2. לאחר ההשריה, מסננים מנוזלים ומבשלים את הקינואה, מוסיפים את הקינואה והמים (יחס של 1 כוס קינואה = 1 כוס מים), במשך 20 דקות עד שהמים מתאדים. מצננים את הקינואה המבושלת.

3. בקערה עמוקה מערבבים את הקינואה עם עשבי התיבול, קוצצים את עגבניות השרי, המלפפון והבצל ומערבבים יחד

4. מוסיפים מעל הסלט את הטונה או הסלמון ומתבלים עם לימון ושמן זית ומוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם

5. לטחינה: מערבבים היטב טחינה גולמית, מים קרים, שום כתוש, מיץ לימון ומלח ומתבלים לפי הטעם

6. רגע האיחוד: מסדרים את הסלט בקערת הגשה וזולפים מעל רוטב טחינה

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
4 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
למה לא כותבים...
נעמי לוי | 12-10-2020 4:19
למה לא כותבים כמה קלוריות, אחוזי שומן יש למנה/100 גרם?
תכניסי לאנלייזר...
צחח | 12-10-2020 4:37
תכניסי לאנלייזר את כל המרכיבים ותדעי כמה קלוריות
2
מי שכותב ״סלומון״...
איתן | 12-10-2020 19:51
מי שכותב ״סלומון״ מחוק בעיניי...
3
אם אוכלים את...
שושו | 13-10-2020 13:23
אם אוכלים את זה 120 שנה, לא מתים צעירים