אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

חגיגת טעמים: מתכון לעוגת מוס עם טוויסט מפתיע

מתחשק לכם להשקיע? לקראת שמחת תורה והשבת המתקרבת, סידרנו לכם מתכון חגיגי לעוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז וקרמל שתעניק שמחת חג מתוקה במיוחד

לשמחה אמיתית: מתכון לעוגת מוס חגיגית
  (צילום: אמיר מנחם/ כרמית)

מתכון לעוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז וקרמל

מתחשק לכם להשקיע? לקראת שמחת תורה והשבת המתקרבת, סידרנו לכם מתכון חגיגי לעוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז וקרמל שתעניק שמחת חג מתוקה במיוחד. כך תכינו אותה שלב אחרי שלב

מצרכים:
לתחתית העוגה:
200 גרם עוגיות מיני קוקיס בטעם קרמל
70 גרם שוקולד מריר (מומלץ עם 70% מוצקי קקאו)
40 גרם חמאה
רכיבים לליבת ריבת חלב (אינסרט):
1/2 כוס (100 גרם) חלב
1/2 כוס (200 גרם) ריבת חלב
2 ו-1/2 כפות (40 גרם) מים קרים
8 גרם אבקת ג’לטין
רכיבים למוס שוקולד:
65 גרם חמאה
220 גרם שוקולד מריר
500 גרם שמנת להקצפה 38%
רכיבים לגנאש שוקולד:
1/2 מיכל (100 גרם) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר (מומלץ עם אגוזי לוז מקורמלים) קצוץ דק
אגוזי לוז קצוצים

אביזרים: תבנית בקוטר 22 ס"מ ורינג בקוטר 20 ס"מ (לאינסרט)

(צילום: אמיר מנחם/ כרמית)

אופן ההכנה:

1. תחתית העוגה: במעבד מזון טוחנים את העוגיות לפירורים דקים ומעבירים לקערה. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי). לאחר מכן מוסיפים את השוקולד לפירורים ומערבבים.

2. ממיסים חמאה במיקרוגל, מוסיפים לתערובת העוגיות ומערבבים עד לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

3. אופן הכנה ליבת ריבת חלב (אינסרט): מערבבים את אבקת הג'לטין בעזרת מטרפה עם המים הקרים ומכניסים למנוחה של כרבע שעה במקרר. לאחר רבע שעה, מוסיפים לג'לטין את החלב ומחממים כדקה במיקרוגל עד שהג'לטין נמס. יוצקים על ריבת החלב את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב.

4. אוטמים רינג בקוטר 20 ס"מ עם ניילון נצמד ומניחים על משטח ישר. יוצקים את התערובת לרינג ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

5. אופן הכנה מוס שוקולד: ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי) את השוקולד והחמאה, מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת השוקולד ב-3 פעימות.

6. יוצקים מחצית מהמוס לתבנית עם התחתית, מניחים מעל את אינסרט ריבת החלב וסוגרים עם המחצית השניה של המוס. מעבירים להקפאה בפריזר (לפחות 5 שעות).

7. לגנאש שוקולד: מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לסף רתיחה. שופכים את השמנת על השוקולד המריר הקצוץ ב-3 פעימות תוך כדי ערבוב. מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית, מצפים אותה בגנאש ומפזרים מעל את האגוזים.

חג שמח ושבת שלום!

================

המתכון באדיבות חברת כרמית

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו