סמוטריץ' לסרוגים: "אחרי הרבה מאד שנים הימין מבין שיש אלטרנטיבה לנתניהו"
ח"כ סמוטריץ' בראיון לסרוגים: "לא מתבשם, הציבור מביע אי-מון באנשים שעסוקים בפוליטיקה ובעצמם". מגיב ללחצים: "23 מנדטים מכירים את עמדותיי", וקורא "לציית להנחיות קלה כבחמורה"

23 מנדטים זה השיא? ח"כ בצלאל סמוטריץ' (ימינה) מקווה מאד שלא: "לא מתבשם, הציבור מצביע אי-מון באנשים שעסוקים בפוליטיקה ובעצמם". מגיב ללחצים להיפרד מבנט: "23 מנדטים מכירים מצויין אותי ואת עמדותיי, הביחד זה מה השם אוהבים". ומסביר: "כל השנים הימין היה סוג של קהל שבוי של נתניהו – סוף סוף יש אלטרנטיבה".
זה לא השיא, זה מה שהציבור רוצה
"אני מאד מקווה שזה לא השיא, בצד אני שם את הכוכבית שצריך לשים על סקרים, שלא להתבשם מהם ומה שחשוב זה לעבוד קשה כדי להיות ראויים לאמון של הציבור. הציבור מצביע אי-מון באנשים שעסוקים בפוליטיקה ובעצמם, במקום במה שנכון וחשוב למדינת ישראל. הצבור מביע אמון במי שמתעסק במה שחשבו לו וקשה לו, בקורונה או בסוגיות אחרות של ההתיישבות, בחינוך, בטיפול מערכת המשפט – זה מה שהציבור רוצה.
ציבור הימין פעם ראשונה אחרי הרבה מאד שנים מבין שיש אלטרנטיבה לנתניהו שהיא איננה ממשלת שמאל. כל השנים הימין היה סוג של קהל שבוי של נתניהו, מכיוון שלא צמח אף אחד מתחתיו, הוא כמובן טרח שזה יקרה וסוף סוף יש אלטרנטיבה והימין יכול לחזור הביתה – אני חושב שזה מסביר את המספרים, ומקווה שהם ילכו ויגדלו, לא רק בסקרים ובעיקר בקלפי".
אתה הופך להיות נטל על בנט, בסוף אלו יהיו הלחצים וזאת הביקורת
"השותפות בין נפתלי לביני היא אמתית, אני מזכיר את הברור מאליו יש כאן שתי מפלגות – הימין החדש של בנט מפלגת ימין כללית-אידאולוגית, ומפלגת האיחוד הלאומי שאני עומד בראשה, ששומרת על עצמאותה ועל זהותה ועריכה ומחוייבת 100 אחוז לערכים הציוניים דתיים, לציבור שנושא את הערכים האלו, למפעלים שלו, לצרכים שלו והביחד הזה עובד מצוין. יש כאן שתי שאיפות פוליטיות ומקבילות – נפתלי רוצה להיות ראש ממשלה, אני לא, אני רוצה להיות מנהיג הציונות הדתית, הוא לא וזה עובד עם מכנה משותף ביחד עם נקודות שבהן אנחנו חלוקים, לפעמים מגיעים להסכמות ולפעמים כל אחד פועל לפי הבנתו".
23 המנדטים מכירים מצויין את עמדותיי
אתה מצפה שבנט יתמוך בך פומבית, מול כל הלחץ?
"אני לא צריך לצפות, היחסים ביננו טובים, אנחנו עובדים ביחד, משתפים פעולה, לא נפתלי, לא איילת ולא עבדך הנאמן אנשים אנונימיים, שמישהו בציבור הישראלי לא מכיר. 23 מנדטים מכירים מצויין את נפתלי ואת עמדותיו, אותי את עמדותיי והביחד זה מה השם אוהבים. המכנה המשותף הוא לא רק בינינו כל כך גדול, הוא גם בעיני רוב החברה הישראלית".
במקרה ולא תצליחו להרכיב ממשלה, אז השלב הבא יהיה להמליץ על נתניהו כראש ממשלה?
"אנחנו ממש לא עסוקים בלהרכיב ממשלה, עוד אין בחירות אפילו. אנחנו עסוקים בדבר אחד בלבד- להתחבר לעם ישראל, לעשות הכל כדי להקל כמה שרק אפשר ולצאת מהשבר הזה מנצחים, ולקדם את הדברים שאנחנו מאמינים שחשוב וטוב למדינת ישראל. אנחנו עובדים קשה מבוקר עד לילה ביחד, מצד שני כל אחד משקיע בדברים שהוא טוב יותר, נדמה לי שלזה הציבור הישראלי נותן אמון".
חובה על כולנו לציית להנחיות קלה כבחמורה
ערב חג שמחת תורה, בכל שנה אלפים חוגגים את ההקפות – מה יקרה הפעם?
"אני מקווה וקורא לכולנו לציית להנחיות קלה כבחמורה, זה קשה, זה לא יבין, אני תקופה ארוכה מתפלל במניין ברחוב מחוץ לבית, אין מה לעשות – פיקוח נפש דוחה. פה, אפשר להסכים או יותר עם הנחיות של הממשלה, האחריות מחייבת לציית להן ככתבן וכשלשונן, אחרת באמת יהיה כאן כאוס – אנחנו חייבים לנצח את המגיפה הזאת, חייבם לעשות את זה ביחד, כולנו משלמים מחירים".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו