משחקי המונדיאל בעיצומם, והצפייה בהם לרוב מלווה בכיבוד הכולל חטיפים, פיצוחים ושתייה חריפה. הדיאטנית אתי אמיר, מהמרכז הרפואי זיו נותנת מספר עצות לשמירה על תזונה נכונה, גם במהלך המונדיאל.
1. הצפייה במשחקים, נעשית לרוב בחברותא, ובמהלכה מוגש כיבוד לא מזין הכולל חטיפים ואלכוהול. אמיר אומרת, כי האכילה הלא מודעת מול הטלוויזיה גורמת לצריכת קלוריות גדולה שאינה במסגרת צריכת הקלוריות המומלצת ליום. בהתאם לכך, אמיר מציעה לתכנן את הארוחה המרכזית בהתאם ללוח הזמנים של המשחקים.
2. דאגו להכין מראש ארוחה מאוזנת ומתאימה לצפייה בטלוויזיה, כגון סנדוויצ’ים, פרוסות בגט קלויות בלווי גבינות, ירקות חתוכים, גבינות וביצים קשות. רצוי להימנע מאכילת בורקסים העשירים בשומנים רווים ושומן טראנס וכן מחטיפים מעובדים ושומנים.
מתקשים להיפרד מהנשנושים?
1. אם בכל זאת בחרתם לאכול חטיפים כגון פיצה, דאגו לכך שיהיו גם ירקות חתוכים וגבינות על השולחן.
2. הפיצוחים אומנם נחשבים בריאים, אבל מכילים בממוצע 600 קלוריות למאה גרם (נטו) ומהווים תוספת משמעתית לצריכת הקלוריות. אם לא הצלחתם לוותר על חווית הפיצוח, בחרו בסוג הגרעינים המומלח פחות, היות ונתרן מעלה את הסיכון לעליית לחץ דם. ניתן להגיש פירות טריים ויבשים, שקדים ואגוזים לא מומלחים, אשר אומנם עשירים בקלוריות, אך עדיפים מבחינה בריאותית.
3. הגישו בכל ארוחה מים או סודה, והקפידו לשתות.
4. כדי למנוע אכילת יתר, רצוי להגביל מראש את כמות האוכל המוגש.
5. דאגו ל"נשנושים" מזינים כגון בייגלה, קרקרים מקמח מלא, אדממה, ירקות חתוכים ופופקורן הנעשה עם מעט שמן (לא כזה המיועד למיקרוגל).
6. הימנעו מצריכה גבוהה של אלכוהול, בייחוד ליקרים העשירים בסוכר.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
בס"ד לא יאומן לראות איך אנשים נמשכים לשטויות האלו, אני ב"ה הקפדתי לא להתעניין בשטויות הללו, אין בזה שום ערך, מי שמתעניין בזה מראה שהוא חלק מהזרם, ואינו גיבור בלעמוד מול...
בס"ד לא יאומן לראות איך אנשים נמשכים לשטויות האלו, אני ב"ה הקפדתי לא להתעניין בשטויות הללו, אין בזה שום ערך, מי שמתעניין בזה מראה שהוא חלק מהזרם, ואינו גיבור בלעמוד מול הזרם ולומר: די! אנא, חדלו מלהתעסק בהבלים האלו? הגויים משתוקקים שנתעניין בשטויות האלו, מהיוונים בתקופת החשמונאים ועד היום הם רוצים שנתעסק בהבלים האלו? האם אנחנו ניתן להם להצליח ח"ו??? לא! אל תתנו להם!
המשך 17:25 01.07.2010שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר