חבר הכנסת משה אבוטבול (ש"ס), נדבק בנגיף הקורונה. קצין הכנסת, ניצב יוסף גריף, עודכן כי בבדיקה שעשה ח"כ אבוטבול הוא נמצא חיובי לנגיף הקורונה.

היום האחרון בו שהה במשכן – יום רביעי 30/9. הכנסת ממשיכה ופועלת לעריכת בדיקה וחקירה אפידמיולוגית ביחד עם גורמי המקצוע במשרד הבריאות.

בין האנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בכנסת נמצאים השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל, שקיבלה תוצאה חיובית בלילה יום ראשון כי היא חולה בקורונה. הסערה סביבה התפתחה לאחר שהפרה את הוראות משרד הבריאות ושהתה בבית משפחתה של בעלה בעיר טבריה בעוד היא מתגוררת בתל אביב.

"פעלתי במגבלות הסגר כדי להמשיך בפעילותי הציבורית השוטפת ולאור היותי במקביל אם לבנות קטנות, והרצון שלי לשלב בין השניים" אמרה גמליאל. "אני מבינה שבתקופה זו שבה קיימת חשיבות רבה לשמירה על אמון הציבור בהנחיות הממשלה, טעיתי בשיקול דעתי והיה מקום לנהוג אחרת. אני מבקשת להתנצל על כך בפני הציבור, ומודיעה שאשלם את הקנס הנדרש".

ח"כ נוסף שהתגלה כחיובי לנגיף, הוא יו"ר הרשימה המשותפת ח"כ איימן עודה. "התבשרתי שנמצאתי חיובי לקורונה. אני סובל מחום קל ואמשיך לעבוד למען הציבור מהבידוד", אמר עודה והוסיף כי הוא קורא לכולם להשמע להנחיות – מסיכה, מרחק והיגיינה.

בעקבות הפרת ההנחיות של השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל שנדבקה וקורנה והפרת הסגר של חבר הכנסת מיקי לוי (יש עתיד) שר הבריאות יולי אדלשטיין יצא בהודעה בה הוא קורא לנחברי הציבור לקיים את ההנחיות.

"אני קורא לכל נבחרי הציבור, מהקואליציה ומהאופוזיציה כאחד – הקפידו קלה כחמורה על כל הנחיה מהנחיות משרד הבריאות. אלו הנחיות שנכתבו בדם ואין לאיש פריבילגיה לא לקיימן", אמר אדלשטיין.