קבינט הקורונה יתכנס לדון על היציאה או הידוק הסגר
השרים יתכנסו הערב לבחון את הסגר הנוכחי ולהיערך לבאות. על הפרק העלאת הקנסות בצורה משמעותית למקומות ועסקים שמפירים את ההנחיות וטיפול במחוייבי בידוד שיוצאים מביתם

קבינט הקורונה צפוי להתכנס הערב (שני) בשעה 17:00 כדי לדון במשך הסגר הנוכחי לאחר החגים, במתכונת של הקלות או הידוק ההנחיות על הציבור.
ראש הממשלה נתניהו הבהיר אתמול כי ההחלטה על ההקלות או הידוק הסגר תהיה רק ביום חמישי הקרוב. במשרד הבריאות ימליצו שאין צורך להחמיר בסגר ויתמכו במתן הקלות.
אחת הנקודות שיעלו לדיון הוא הפרת ההנחיות וחמור מכך אנשים שחייבים בבידוד שמפרים זאת ויוצאים ומסכנים את הציבור.
בנוסף פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו מציע להחמיר את גובה הקנסות על בעלי עסקים, מוסדות לימוד ומקומות צבוריים שמפירים את הסגר.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אמש: "יש כאלה שכבר אומרים שיש אופטימיות זהירה, שהסגר כבר מתחיל לעבוד ויש שיטוח של עקומת הגדילה. אני יותר זהיר, ורוצה לחכות לפחות 10 ימים" אמר. "זה אומר שאת ההחלטות על המשך הסגר נקבל רק ביום חמישי, ובינתיים נדון מחר על נתוני היציאה מהקורונה בטווח הארוך, המעבר משלב לשלב, שמירת האוכלוסייה המבוגרת, והגדלת הקנסות והאכיפה – כי זה בנפשנו".
שר האוצר ישראל כ״ץ ידרוש בדיון להחליט על חזרה מדורגת של המגזר הפרטי שאינו מקבל קהל לפעילות מלאה, מיד לאחר סוכות ב50% היקף פעילות וכעבור שבועיים נוספים לפעילות מלאה בהתאם לתו הסגול ולתוכנית הלב הפועם.
השר כ"ץ אמר בעבר כי "כדי להלחם בקורונה, ישראל חייבת משק חזק וכלכלה חזקה כדי למנוע פגיעה קשה במשק, וכדי לאפשר לממשלה את החופש לקבלת החלטות לצעדים הכרחיים בהמשך, יש להחזיר את המשק לפעילות".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו