חבר הכנסת עידן רול מיש עתיד פנה היום (ראשון) ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, בדרישה כי יבטל את הנוהל שמגביל את ההפגנות מול ביתם הפרטי של נבחרי הציבור.
רול כתב ליועמ"ש: "אמש הובא לידיעתי כי ככל הנראה פורסם על ידי משטרת ישראל דף הנחיות לפיו אין להתיר מחאה/הפגנה בסמוך לביתו של שר המשפטים, ח"כ אבי ניסנקורן".
"על פי הפרסום, הותרה מחאה שקטה של עד 5 אנשים בלבד בסמוך למקום המגורים. על פניו נראה כי מדובר בהנחיה גורפת ורלוונטית לכלל השרים בממשלה.".
לדברי רול, "ההנחיות וההחלטות שהיו נכונות ב-2017 אינן רלוונטיות עת זכות המחאה מוגבלת למרחק 1,000 מטרים מביתו של אדם. הגבלה גיאוגרפית זו אינה מאפשרת, הלכה למעשה, קיום הפגנה ומחאה בחלופה אפקטיבית אחרת כגון הגעה למשרדו הממשלתי של השר".
"העת היא עת חירום חריגה ולאזרחים רבים רצון להביע מחאה וביקורת על ההחלטות, אופן התנהלותה של הממשלה ומקבלי ההחלטות בה. התסכול של הציבור הוא אמיתי וזועק לשמיים נוכח המחדלים הרבים בניהול המשבר".
"השרים לא אמורים להיות מורמים מעם"
"הציבור שראה שוב ושוב את חברי הממשלה מפרים בעצמם את הוראותיהם ומקבלים קיצורי דרך בבידוד זכאי להביע את מורת רוחו, בכל מקום. גם תחת בתי השרים, שלא אמורים להיות מורמים מהעם".
רול מציין בפנייתו מספר סיבות לצורך לביטול ההגבלות: "המחאה היא לרוב כנגד מדיניות הממשלה והעומד בראשה ולא בעניין החלטה פלונית של שר ספציפי ומשכך אין לראות בה כניסיון להשפעה לא לגיטימית על נבחר הציבור".
"נוכח ההגבלות הקיימות, ממילא רבים מהשרים עובדים מביתם ודיוני ממשלה והחלטות רבות מתקבלות באמצעות שיחות טלפון ווידאו, ללמדך כי בעת הזאת ביתם הפך להיות מקום המשמש באופן תכוף לעבודה ציבורית", ובנוסף, כי "הגבלת ההפגנות ל-1,000 מטרים מהבית מגבילות ממילא את כמות האנשים היכולים להשתתף בהן".
חבר הכנסת קרא ליועמ"ש: "בשל הנסיבות החריגות ועת החירום, לעשות שימוש בסמכותך ולהורות למשטרה לאפשר לציבור להביע דעתו גם בסמוך לביתם של שרים. והכל, כמובן, בכפוף להגבלות הקיימות לשמירה על בריאות הציבור המחייבות בעת הזאת".
רול מסר לסרוגים: "לאור גודל מחדלי הקורונה אין אף שר שצריך להיות חסין מביקורת או הפגנות נגדו. יחד עם המגבלות החדשות על הפגנות, איסור הפגנה מחוץ לבתי השרים מהווה פגיעה לא מידתית בזכות להפגין, אשר הינה זכות יסוד במדינת ישראל"
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
רוקי
למה אתם נותנים במה לארור,זה יצור ארור,הוא מטמא את האתר,תיזרקו את הארור הזה מיד,
19:49 04.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סימה
להיות בממשלה
17:29 04.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הראל סקעת
הוא לא מבין שזה גורם להתפשטות הקורונה?
17:23 04.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סתיו
בתגובה ל: הראל סקעת
צודק
18:13 04.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סתיו מזרחי
בתגובה ל: הראל סקעת
אתה צודק
18:15 04.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר